18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Vali 5'li aşı kampanyasını başlattı

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen aşı kampanyasını Vali Nevzat Turhan başlattı.

1. No'lu Sağlık Ocağı'nda '2008 Yılı Çocukluk Çağı Aşı Takvimi'nin başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Kilis Valisi Nevzat Turhan, Sağlık İl Müdürü Dr. Turgay Happani, daire amir ve müdürleri ile sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

5'li aşı kampanyası ile ilgili bilgiler veren Sağlık İl Müdürü Dr. Turgay Happani, 5'li aşı kampanyası ile enjeksiyon ve aşı ziyaretlerinin azalacağını belirterek, "Eskiden aşıların bir kısmı dışarıda yapıldığı için aileler paramız yok diye bu aşıları yaptırmıyordu. Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararla tüm aşılar ücretsiz olarak yapılıyor. Bu nedenle artık ailelerin bahanesi de kalmamış oldu. Aşı takviminin uygulanması ile bir bebeğe yapılan enjeksiyon ve aşı ziyareti sayısı azalacaktır. Aşı konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Aileler çocuklarının sağlığı için hastalıklardan kurtulmak için aşılarını zaman kaybettirmeden yaptırsınlar. Eskiden aileler aşı yaptırmamak için her türlü bahaneyi buluyordu. Artık bahaneleri kalmadı. Piyasada 5'li aşı 46 YTL'ye , 3'lü aşı ise 33 YTL'ye satılıyor. Geçmişte 5'li aşıyı uygulatmak isteyen aileler bunu ceplerinden ödeyerek çocuklarının aşılarını yaptırıyorlardı. Artık bütün vatandaşlarımız bu aşıdan ücretsiz yararlanacaklardır. Anne ve babalar daha hassas olup çocuklarını aşılatmalıdır. Kim çocuğunu aşılatmamışsa büyük vebal altındadır. Lütfen bize hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için yardımcı olun" dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Sağlık Bakanlığı'nın önleyici sağlık hizmetlerini ücretsiz yaptığını kaydederek, "Sağlıklı çocuk, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil için bu aşıların yapılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak çocuklarımızın hastalıklara karşı aşılanması için çalışıyor. Herhangi bir ücrette alınmıyor. Bizim görevimiz vatandaşlarımıza rehberlik etmektir. Eğer bu kampanyalara rağmen aşı olmayan çocuklarımız varsa biz onların evlerine kadar gidip aşılarını yapmaya hazırız. Ülkemizin sağlıklı bireylere ihtiyacı var. Sağlık Müdürlüğümüz köylere giderek oradaki çocukları aşılarını yapıyor. Kırsalda da böyle bir çalışma var. Aşı kampanyasının Kiliz ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum.Ailelerin tüm bebek ve çocuklarını aşı kampanyasına çağırıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kilis Valisi Nevzat Turhan aşı kampanyasını başlattı. Daha sonra Vali Turhan, aşı olan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 14:03:44
Güncelleme :9 Ocak 2008 Çarşamba 14:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?