24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Vali Turhan'dan basın toplantısı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yüksek katılım olmasını planladıklarını söyledi.


Kilis Valisi Nevzat Turhan, düzenlediği basın toplantısında Kilis'te yapılan yatırımlar ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı ile ilgili bilgiler verdi. Vali Turhan, KÖYDES projesinin bu yılki bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Bir kaç köyümüzde su sorunu var. Buralara geçen yol sondaj vurmuştuk. Su sorunu yok idi ama kuraklık nedeniyle açılan kuyularda su kalmadı. Yeni su kaynaklarının tespit edilmesi ve sondaj açılması için arkadaşlarımız çalışıyor. Büyük bölümde su ve yol sorununu çözdük. BELDES ile ilgili çalışmalar ilçe ve beldemizde devam ediyor. Teknopark konusunda Türkiye olarak üzerimize düşen görevin yüzde 80'i tamamladık. İlgili firma Kilis'e büro açtı. Türkiye ve Suriye arasındaki Bölgesel İşbirliği Projesinin hazırlanan projelerin kabulünden sonra şimdi gelecek para ile hazırlanan projeler hayata geçecek. Burada bir sıkıntı yok"dedi.


Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne kampus yapılması için talep edilen 2 bin metrekarelik arsa yerine 3 bin metrekarelik arsa tahsisi yapıldığını vurgulayan Kilis Valisi Nevzat Turhan, "Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bu tahsis ile birlikte üniversitemizin bir eksiği de tamamlanmış olacak. Kısa bir süre sonra tahsis edilen arsanın tapusun devrini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine herkesi davet eden Vali Turnan, şunları söyledi;


“Bilindiği üzere Pazartesi günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri başlıyor. Bu yıl katılımın yüksek olmasını istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermek için katılımın yüksek olması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 18:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?