18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Vali'den yatırımcıya çağrı

Kilis Valisi Aslan Kütükçü, Kilis’in potansiyeli yüksek bir il olduğunu, ancak kaynakların yeterince değerlendirilemediğini söyledi. Vali Kütükçü, esnafın ve sanayicinin ülkenin çimentosu olduğunu ve yatırımcıların daha aktif olması gerektiğini ifade ederek, akıllı yatırımlarla büyük bir gelişme kaydedilebileceğini bildirdi.

Kilis’in kendi markasını oluşturması gerektiğine işaret eden Vali Kütükçü, "Bundan sonra yapılması gereken, neyi nasıl kazanacağımızı konuşmaktır. Birlikte neler yapabiliriz, bunu hedef alarak yatırımlar yapmak lazım. Kilis’in kaynaklarının yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Diyorum ya Kilis kendi markasını oluşturmalı. Biz çok güzel avantajlara sahibiz. En önemlisi yanı başımızda dostluğumuza muhtaç olan Suriye pazarı var. Bu pazarı başkalarına kaptırmamamız lazım. Diğer illerle kıyaslandığında Kilis’in avantajları var. Ben ile bir yere varamayız, artık biz olmalıyız" dedi.

Bir ilin kalkınması için 4 şeyin gerekli olduğuna dikkat çeken Kütükçü, "Bunlar; demiryolu, karayolu, sınır kapısı, havayolu ve denizyolu. Kilis’te demiryolu ağımız var. Çobanbey Tren İstasyonu hazır vaziyette, atıl durumda bekliyor. Kısa süre içerisinde faaliyete geçecek, bu sayede Ortadoğu’ya yapılacak tüm ithalat ve ihracatlar buradan yapılacak. Çünkü ithalat ve ihracatın demiryoluna kaydırılması gerekiyor, tüm dünyada böyledir. Karayolumuz duble yol olarak yapıldı. Gaziantep Hava Alanı 30 dakika uzaklıkta. Gaziantep’ten gelen bir kişi, Ortadoğu’nun en büyük ekonomik gücüne sahip olan Suriye’nin Halep kentine 1 saat içerisinde ulaşabilir. Çünkü Kilis-Halep arası 40 kilometre mesafededir. Kilis’te sadece liman yoktur. İskenderun Limanı ilimize sadece 145 kilometre mesafededir. Kilis’in elindeki imkanlar kaç ilin elinde var. Bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 12:42:07
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 19:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?