19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Vergi haftası başladı

Kilis'te, 25 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 19. kutlanacak olan Vergi Haftası etkinlikleri başladı.

Vergi Haftası etkinlikleri Kilis'te, Cumhuriyet Meydanı'nda Kilis Defterdarı Bayram Yıldız tarafından Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Etkinlikler kapsamında Kilis Defterdarı Bayram Yıldız başkanlığındaki vergi dairesi personeli Kilis Valisi Nevzat Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Nevzat Turhan kabul sırasında yaptığı konuşmada " Vergi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli gelir kaynaklarındandır. Her vatandaş vergisini muntazam bir şekilde ödemelidir. Vergi ödeme bilincini vatandaşlarımıza aşılamamız gerekiyor. Vergi ödeme konusunda vatandaşların bilinçlenmesi için çalışmalar devam ettirilmeli. Vatandaşlara ayrıca vergi konusunda seminer verilmelidir. Seminerler ilköğretim okuluna giden öğrencilerimizden başlayarak her yaşta insana ve vergi mükelleflerine verilmesidir ki vatandaşımız da vergi bilincini oluşturalım" şeklinde konuştu.

Kilis Defterdarı Bayram Yıldız ise "40 yıldır vergi mükellefi olan esnaflarımızı ziyaret ederek plaket vereceğiz. Vergi Haftası nedeniyle hafta boyunca gerek esnaflarımız ve gerekse halkımıza yönelik eğitim ve bilinçlendirme seminerleri verilecektir. Tüm Oda Başkanları ile toplantı yapılacağız ve esnaflarımızı vergi konusunda bilgilendireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?