19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Vizenin kaldırılması esnafı sevindirdi

VİZENİN KALDIRILMASI ESNAFI SEVİNDİRDİ

Türkiye ile Suriye arasında sınırdan geçişlerde vizelerin kaldırılmasından sonra Kilis'e gelen Suriyeli sayısında artış yaşandığı bildirildi.

Sınırdan geçişlerde vizenin kaldırılmasından sonra Türk vatandaşları pasaportları ile Suriye'ye geçerken, Suriyeliler de Türk tarafına geçmeye başladı. Sınır ili olan Kilis'e vizelerin kaldırılmasından sonra gelen Suriyeli sayısında büyük bir artış yaşanırken, Suriyelilerin bir kısmı Kilis'teki yakınlarının yanına ziyarete gelirken, bir kısmı da alış veriş yapmak ve turistik gezelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor. Kilis'e gelen Suriyeliler, bol bol alış veriş ederken, Kilisli esnaf vizelerin kaldırılmasından memnun olduğu ifade edildi.

Kilisli esnaflar, vizelerin kaldırılmasından sonra Kilis'e gelen Suriyeli sayısında artış olduğunu belirterek, "Suriyelilerin alış veriş yaparken sürekli sınırdan geçerken aldıkları eşyaları bırakma kuşkusu var. İlerleyen günlerde daha çok Suriyelinin gelmesini bekliyoruz. Dost ve kardeş olan Suriye halkı ile ilişkileri geliştirmemiz iki ülke halkının yararına olacaktır" şeklinde konuştular.

Suriyeliler ise ülkelerinde pasaport almak için vatandaşların sıraya girdiğini belirterek, "Suriye'de pasaport çıkarmak çok pahalı değil, vize çok pahalı idi. 10 bin Suriye lira vererek vize alıyorduk. Vize kalktığı için artık rahatlıkla Kilis'teki akrabalarımızın yanına geliyoruz. Ülkemize giderken de alış veriş yapıyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 11:55:04
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 12:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?