24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Yatılı bayramlaşmaya ek kontenjan

Kilis Valisi Nevzat Turhan, daha önce 15 bin kişi olarak belirlenen bayramlaşma kotasının 2 bin kişi daha artırıldığını söyledi.

Vali Nevzat Turhan, Halep Valiliği ile yapılan protokol gereceği bayramlaşmaya 15 bin kişinin katılacağını ancak verilen kontenjanın dolması üzerine Suriye tarafı ile görüşülerek ek 2 bin kişilik kontenjan alındığını açıkladı.

Vali Turhan, "2 yıldan beri Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan protokol gereği bayramlaşma 15 bin kişi ile sınırlandı. Geçen Ramazan bayramında 15 bin Suriyeli Kilis'e geldi. Bu yıl da yapılan protokol gereği 15 bin Kilisli, Suriye'deki akrabalarının yanlarına gidecekti. Dün 15 bin kişilik kontenjan dolduğu için kayıtları durdurduk. Gelen yoğun talepler üzerine Öncüpınar Mülki İdare Amirli Alparslan Yılmaz başkanlığındaki heyet Suriyeli heyet ile görüşüp, ek kontenjan istedi. Yapılan görüşme sonucu Halep Valiliği 2 bin kişilik ek kontenjanı kabul etmesi üzerine bugün yeniden kayıt yapmaya başladık. 2 bin kişinin kayıt işlemleri devam ediyor. Yeni kontenjan istememiz söz konusu değil, bu bayramlaşama yakınlarının yanlarına gidecek olan Kilislilerin sayısı 17 bin olmuştur. Halep Valisi Dr. Tamer El Haccı'ya 2 bin kişilik ek kontenjanın sağlanması için yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?