26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Yaz Kur'an kursları başladı

KİLİS'TE YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Kilis'te, Müftülük tarafından açılan yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösterildiği bildirildi.

İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, 2010-2011 eğitim- öğretim döneminin sona ermesi ve okulların kapanmasıyla birlikte açılan Kur'an kurslarına ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Kavşut, "Okulların tatile girmesiyle birlikte il merkezi ve ilçeler ile köylerde bulunan tüm camilerde Kur'an kursu açıldı. İlköğretim okulu 5. sınıfı bitiren ve okuldan aldığı belgeyi getiren her öğrenciyi bu kurslara kaydediyoruz. Günlük olarak verilen dersler, 2 ay boyunca devam edecek. Kurslarımız 27 Haziran tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona erecektir. Kız Kur'an kurslarında bayan öğreticiler ders veriyor. Camilerde ise din görevlilerimiz Kur'an dersi veriyor. Kur'an kurslarına ve

camilerimizdeki Kur'an eğitimine yoğun ilgi var. Kilis, ilçe ve köylerdeki bütün din görevlilerini bu kurslarda görevlendirerek, yaz tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlar, çocuklarını getirerek Kur'an kursuna kayıt yaptırıyor. Din görevlilerimiz gün içerisinde bu çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretiyor" dedi.

KİLİS'TE YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI
KİLİS'TE YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 11:27:03
Güncelleme :29 Haziran 2011 Çarşamba 23:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?