25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Yerleşim yeri belgeleri veriliyor

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Bars, Yerleşim Yeri Belgesi’nin nüfus müdürlükleri tarafından verildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız muhtarları ile Yerleşim Yeri Belgesi yüzünden tartışmasın, yasa gereği biz veriyoruz" dedi.

Bars, yaptığı açıklamada, bilgisayar sistemini kuran ve internet altyapısını oluşturan köy ve mahalle muhtarlıklarının, bölgelerinde ikamet eden vatandaşlara "Yerleşim Yeri Belgesi" verebileceğini ancak bu sistemin Kilis'te henüz kurulmadığını belirtti.
Bars, "Bilgisayar sistemini kuran henüz bir mahalle veya köy muhtarımız yok. Bu nedenle Yerleşim Yeri Belgesini sadece Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak biz veriyoruz. Vatandaşlar, mahalle veya köy muhtarları ile sorun yaşamasın, yasalar neyi emrediyorsa, biz onu yapıyoruz. Şu an itibariyle Yerleşim Yeri Belgesi yani ikametgahı biz veriyoruz. Muhtarlıklarımız sadece nüfus cüzdanı değiştirme belgesini veriyor” dedi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Bars, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) uygulamasıyla birlikte, muhtarların ikametgah belgesi verme işlemlerinin daha önce kaldırılarak sadece nüfus müdürlüklerinden alınabildiğini belirterek, "Otomasyon sistemi devam ediyor. Otomasyon sistemi tam manası ile işlediği zaman muhtarlarımız da bir takım işlemleri yapabilecek. Yalnız şu an itibariyle Kilis ve ilçelerinde muhtarlarımız sistemlerini kurmadı. Ancak sistem kurulduğu zaman ikametgah verebilecek. Vatandaşlarımız, adres değişikliklerini muhtarlara ve Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?