26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Yeşil harekatı tam gaz

Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin, 2008 yılında 33.5 hektar alanda özel ağaçlandırma yapıldığını söyledi.

Metin, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 618 hektarlık önceki yılara ait ağaçlandırma alanlarının tamamlama ve bakım çalışmaları yapıldığını belirtti.

Metin, "2009 yılında ağaçlandırma çalışması yapmak üzere Dümbüllü Dağı (5 bin 954 hektar) etüd-proje teklifi yapıldı.Geçen yıl 380 hektar alanda çam kese böceği ile mücadele çalışması yapıldı. 34 No'lu tohum bahçemizin etrafı Kafes telle ihata edildi. Kontrol ve bakımları yapıldı. 135 hektar yeni tesis ağaçlandırma yapıldı. 300 aileye güneş enerjisi kredisi verilerek uygulaması yapıldı. Önceki yıllarda verilmiş olan kredilerin geri dönüşümleri sıkı bir şekilde takip edilerek geri dönüşümleri sağlandı. 70 kişiye Av sertifikası verildi. Yasak av ve avlanmayla ilgili yoğun kontrol çalışmaları yapıldı. Ağaçlandırma çalışmalarının tanıtımı ve halkımıza orman sevgisini aşılama maksadıyla okullarda seminerler, muhtarlara tanıtım toplantıları yapıldı. Şubat ayında halkımıza fidan dağıtımı yapılmıştır. 2 adet ağaç bayramı düzenlendi" dedi

2009 yılında 2009 yılında Dümbüllü Dağı üzerine 300 hektarlık alanın ağaçlandırma uygulaması yapılması planlandığını vurgulayan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü; " Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında mevcut yaptığımız uygulamaların dışında şu an itibariyle 328 hektar alan özel ağaçlandırma müracaatı da değerlendirme aşamasındadır. Bu müracaatların teknik inceleme işlemleri devam etmektedir. Projesi onaylanan kısımlarında 2009 yılı sonbaharında ağaçlandırma çalışmaları başlayacaktır. 7 -9 Nisan 2009 tarihlerinde 7 Aralık Üniversite Kampusunda ve Yedigöz Ağaçlandırma sahasında Ağaç Bayramı yapılarak 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2007 yılında ağaçlandırılmış olan Yücekayrak deresi ağaçlandırma sahası 300 hektarlık 2008 yılında ağaçlandırılmış olan Yedigöz sahası 135 hektar ve Acar ağaçlandırma sahası 118 hektar ot alma -çapalama çalışması yapıldı. Köy tüzel kişilikleri vasıtasıyla koruması yapılan eski ağaçlandırma sahalarımızın mutad kontrolleri ve bakım çalışmaları yapılmıştır. 150 aileye gün ısı kredisi verilmesine başlanılmıştır. Kilis merkeze 3 kilometre uzaklıkta Karataş mevkiinde 23 hektarlık bir alanda mesire yeri yapma çalışmamız bulunmaktadır..Bununla ilgili SODES projesi hazırlanarak müracaat yapıldı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?