26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Yıkıma direkli önlem

Kilis'te sit alanı içerisinde yıkılması an meselesi olan tarihi evin duvarı ile karşı evin duvarı arasına konulan direkle çözüm bulanmaya çalışıldı.

Abdi Oymağı Mahallesi Ağalarağası Sokak'ta sit alanı içerisinde bulunan evin çatlayan duvarının yıkılmaması için vatandaşlar, duvar ile karşıdaki evin duvarı arasına uzun direkler koydu.

Abdi Oymağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şıkoğlu, her gün sokaktan onlarca insanın geçtiğini belirterek, "Burası her an yıkılabilir. Sit alanı içerisinde olduğu için kimse buraya karışamıyor. Yıllar önce Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi bina olduğu için tescil edildi. Bu bina yıkılsa, ölen ya da yaralanan kişiler olsa bunun hesabını kim verecek. Her an yıkılma tehlikesi bulunan bu evin yıkılmasını istiyoruz.

Bu evin duvarlarının açılmaya başlaması üzerine Kilis Valiliği'ne, Kilis Belediyesi'ne, Adana Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na müracaat ettim. Ama bir netice alamadım. Çocukları sokağa bırakamıyoruz. Kalıpçı tahtaları ile ben yaptırdım. Yoksa başımıza çökecek. Bu evi Kilis Belediyesi, Hazreti Zübeyr ile Hazreti Talha'nın türbesinin etrafını açmak için satın aldı. Sit alanı
içerisinde olduğu için bir şey yapılamıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise, Hazreti Zübeyr ile Hazreti Talha'nın türbesinin bulunduğu sokağa günde yüzlerce ziyaretçi geldiğini dile getirerek, "Bir an önce burasının yakılmasını istiyoruz. Büyük tehlike arz ediyor" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?