19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Yol çalışmaları hızlanıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hasan Kara, 2009 yılının yol çalışmaları bakamından önemli mesafelerin alınacağı bir yıl olacağını söyledi.

Kilis Milletvekili Hasan Kara, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Genel Meclisi üyeleri, karayolları teknik ekibi ile yapımı devam eden karayollarında incelemelerde bulundu. Heyet ilk önce Polateli ilçesine giderek, İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat ile görüştü. Kilis Milletvekili Hasan Kara, Polateli ilçesini Akbez Yoluna bağlayan 12 kilometrelik yolun ihaleye çıkarıldığını belirtti. Kara, şunları söyledi:

"Polateli ilçemizin yolunu bir an önce başlayarak bitirmek istiyoruz. Burada vatandaşlarımız bir an önce yol yapımına başlamamız için muvafakat vermeleri gerekiyor. Vatandaşlara kamulaştırma bedelleri 2010 yılı içerisinde ödenecek. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Herkesin hakkını hukukunu korur, bizim acele etmemizdeki neden yolun bir an önce bitirilmesi içindir. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın kamulaştırma bedelleri 2010 yılında ödenecektir. Polateli ilçesine kurulacak teknopark için Polateli ilçesini Akbez yoluna bağlayan bölümün yapılması çok önemlidir. Musabeyli ilçemizin yolu Karbeyaz köyüne kadar olan bölümü yapıldı. Haziran ayı içerisinde asfaltı yapılacak. Şimdi hedefimiz Karbeyaz Köyü ile Musabeyli ilçesine giden yolu yapmaktır. Bunun için vatandaşlarımızın muvafakat vermeleri gerekiyor. Kilis-Akbez yolu parçalar halinde ihale yöntemi ile yapılacak. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Kilis-Akbez yolunu, Kilis-Gaziantep yolu gibi duble yol haline getireceğiz. İskenderun limanına daha hızlı ulaşılmış olacaktır. Her yıl çok sayıda kaza oluyor. Bu kazaların önüne geçilmiş olacaktır. Karayolları ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Bu nedenle bu çalışkan arkadaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz."

Daha sonra heyet Musabeyli ilçesine geçerek, Kaymakam Nurullah Kaya'dan yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Nurullah Kaya, vatandaşların büyük bölümünün muvafakat verdiğini belirterek, birkaç kişinin muvafakat vermekte tereddüt ettiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Kara da, muvafakat vermekte tereddüt eden vatandaşlar ile bir araya gelerek muvafakat verilmesi konusunda ikna etti.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit ise, Kilis ve ilçelerinde yol çalışmalarında hızlı bir şekilde sürdüğünü vurgulayarak, "2009 yılı içerisinde Kilis-Akbez Karayolu, -Karbeyez Köyü Musabeyli ilçesi ile Polateli-Kilis karayolunun bitirilmesi için çalışacağız. Polateli-Kilis Karayolunun ihalesi yapıldı. Karbeyaz köyü - Musabeyli çalışmaları tamamlandı. Haziran ayı içerisinde asfalt dökeceğiz. Balıklı köyü ile Musabeyli arasında da yol çalışmaları yapılacak. Yaz kış demeden Karayolları ekipleri gece gündüz demeden çalışıyorlar. Havaların ısınmasıyla birlikte yol çalışmalar daha da artacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 12:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?