18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Yurt dışına çıkış harcı 15 YTL olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hasan Kara, ülke dışına çıkışlardaki harcın 15 YTL'ye düşürülmesini öngören yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi. 

Ekonomisini büyük ölçüde Öncüpınar Sınır Kapısı'na dayandıran Kilis'te çok yakında takip edilen bu gelişme, AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın da öncelikli gündem maddeleri arasındaki yerini koruğu bildirildi. Kara, AK Parti hükümetinin geliri tabana yaymak amacıyla böyle bir düzenleme yoluna gittiğini belirterek, "Yurt dışına çıkış harçları 15 YTL'ye düşürüldüğü gibi herkesten de alınacak. Artık Başbakan da yurt dışına çıktığında bu parayı verecek, vatandaş Ahmet de" dedi. 

Yurtdışı harcının 15 YTL'ye indirilmesini öngören yasal düzenlemenin Kilis açısından çok daha büyük anlamları olduğunu kaydeden Kara, yasanın Genel Kurul'da çıkmasının ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'nın tekrar canlanacağını ifade etti. Bu durumun Kilis'e çok büyük etkisi olacağını ifade eden Kara, bu konuda herkese sorumluluklar düştüğünü belirtti. Kara, şunları söyledi: 

"Kapının normalleşmesi gerektiğini başından beri söylüyorum. Ben inanıyorum ki, çıkış harcı 15 YTL'ye düşünce, normalleşme için bir fırsat doğmuş olacak. Bunun kıymetini bilmek lazım. Kanunlar karşısında herkes eşittir ve imkanlardan da aynı şekilde yararlanmak lazım. Bunun için de herkese sorumluluk düşmektedir ve herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etmelidir."
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 10:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?