25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kilis'e 2 ayrı lise müjdesi

Kilis'te, 32 derslikli 2 lise daha yapılacağı bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekilleri Hasan Kara ve Hüseyin Devecioğlu ile Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya ile Kilis İl Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Emin Akkurt, Milli Eğitim Bakanlığı'nda temaslarda bulundu. Kilis Milletvekili Hasan Kara, AK Parti hükümetinin meslek liselerinin tekrar aktif hale gelmesi için çalıştığını söyledi.

Kara, Kilisliler'in yıllardan beri meslek liselerine büyük rağbet gösterdiğini belirterek, "Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla birlikte liselere olan talep arttı. Özelikle meslek liselerine yoğun bir talep var. Bu kapsamda Kilis Endüstri Meslek Lisesi'ne olan yoğun talep nedeniyle bu liseye ek bina ihtiyacı doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştük. Kilis Endüstri Meslek Lisesi'ne ek olarak 16 derslikli yeni bir bina daha yapacağız. Bunun yanında Beşevler semti ile Yatılı Bölge İlköğretim Okulu arasına 16 derslikli yeni bir Anadolu lisesi yapılması için başlattığımız girişimler sonuç verdi.

Bu yıl içerisinde yapılmasına başlanacak. 2008 yılı programına alındı. Bunun yanında Musabeyli ilçesine 100 erkek, 100 bayan olmak üzere 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Bu yurtta 2008 yılı yatırım programına alındı. Meslek liselerine her yıl yapılan kayıtlarda artış yaşanıyor. Meslek liselerine Kilis'te çok rağbet var. Meslek lisesini bitirenler, Meslek Yüksek Okullarını (MYO) bitirenler iş bulakta zorluk çekmiyorlar. Kilis 7 Aralık Üniversitesi bilindiği üzere faaliyette Kilis'te meslek liselerini bitiren öğrenciler yatay geçişlerle kayıt yaptırabiliyorlar. Böylece Kilisli bir genç, kendi memleketinde üniversitede okusun, ailesi maddi açıdan biraz rahatlar" dedi.

Milletvekili Hüseyin Devecioğlu ise eğitim kalitesinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Kilis, okumayı seven bir kenttir. Türkiye'nin dört bir tarafına dağılmış okumuş aydını, bürokratı, akademisyeni, devletin çeşitli kademelerinde görev alanlar var. Kilisliler, çocuklarını hiçbir zorlama ve baskı altında olmadan okula gönderiyorlar. Kilis bir çok ünlü kişiyi bağrından çıkarmıştır. AK Parti hükümeti olarak amacımız liseyi bitiren herkesi üniversiteli yapmaktır. Hatırlarsanız Türkiye'de her ile bir üniversite sloganı ile çıkmıştık. Kimse inanmıyordu. Bugün gelinen noktada nerede ise her ilde üniversite bulunuyor. Kilis'te, lise düzeyinde sıkıntı vardı.

Milletvekili arkadaşım Hasan Kara ve bürokrat arkadaşlarımızla Milli Eğitim Bakanlığı'nda görüşmelerde bulunduk. Endüstri Meslek Lisesi binasına ek olarak 16 derslik yapacağız. Yeni bir Anadolu Lisesi yapacağız. Çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde inşaata başlayarak binayı kısa süre bitirmeyi hedefliyoruz. Meslek liseleri çok önemlidir. MYO bitirenler şimdi fabrikalarda ve sanayide ara eleman olarak bu okul mezunlarını tercih ediyor. Bu nedenle meslek liselerine önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kürekçi IP: 88.232.6.xxx Tarih : 14.02.2008 23:54:57

tamam kilise lise yapılsın güzel. ama 2 yıldan bu yana arsa bagışlayan bir şahıs var ve siz milletvekilleri ve belediye başkanı karataş semtine lise sözü verdiniz seçim meydanlarında. bunlar sadece seçimde karataş semtinin 6000 oyunu almak içinmiydi.egitime destek diye kampanya düzenleniyor. salih kara adlı şahıs ve hemde sizin akrabanız arsa bagışladı galiba nolduda karataşa bu okul yapılmaktan vazgeçildi. bence bunu kamuoyuna ve karataş halkına açıklamalısınız yoksa zor oy alırsınız KARATAŞ dan. yazık be milletin oyları ile böyle oynanmaz