18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ağdalyan'dan engellilere ziyaret

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Kilis Şube Başkanı Mahmut Zeynel Ağdalyan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özürlü vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

11 yaşındaki bedensel engelli Hakan Çağlayan'ı evinde ziyaret eden Ağdalyan, tekerlekli sandalye hediye etti. Ağdalyan, yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de 8 milyon 500 bin engelli bulunduğunu belirterek, "Unutulmasın ki herkes bir gün engelli olabilir. Kimsenin engelli olmayacağı garantisi yoktur. Bu engelli arkadaşlarımızın mevcut yasayla iş imkanına kavuşturmak gerekiyor. Devlet ve özel sektörde yüzde 5 oranında engelli çalıştırılması gerekirken, maalesef yıllardan beri bu yasa uygulanmıyor. Türkiye'yi idare eden kişilerden yılda bir kez değil, her zaman anılmayı istiyoruz" dedi.

11 yaşında tekerlekli sandalyeye kavuşan Hakan Çağlayan ise 1 yaşında menenjit geçirdiğini ifade ederek, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi edilemediğim için bu hale geldim. Benim için tıbbi açıdan zaman geçmiş değil, eğer fizik tedavi yapılırsa doktorlar yürüyebileceğimi söylüyorlar. Yeşil Kartım olmasına rağmen, Kilis'te rehabilitasyon merkezi bulunmadığı için tedavi göremiyorum. Yetkililerden bana yardım edilmesini bekliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 15:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?