25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tır şoförlerine müjde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, eski TIR'ların yurtdışına çıkışlarında C2 belgesi verilmemesi nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı'nın bu TIR'ları satın almak için çalışma başlattığını söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, geçen ay içerisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in Kilis'e GAP'la ilgili toplantı için geldiği sırada TIR şoförlerinin sorunlarını dinleyerek çözüm üretilmesi için çalışma başlatacaklarını söylediğini belirtti. Kara, "1973-1988 model TIR'lara yurtdışına yük taşımaları için gerekli olan C2 belgesinin verilmemesi nedeniyle eski model TIR'ları olanlar büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Eski kamyonları devlet satın alıyordu. TIR'lar için böyle bir düzenleme olmadığı için araç sürücüleri mağdur oluyordu. TIR şoförleri haklı olarak, 'Madem yurtdışına çıkmamıza izin verilmiyor. O zaman TIR'larımızı devlet alsın, ücretini ödesin' demişlerdi. Ulaştırma Bakanlığı'nda bu sorunun giderilmesi için bir çalışma başlatıldı. Bu durumda olan Türkiye'de 3 bin 579 TIR var. Bu TIR'ların yurt içinde çalışmasında bir sakınca yok. Yurtdışına çalışamıyorlar. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in girişimleri üzerine Ulaştırma Bakanlığı bir çalışma başlattı. Bu çalışma bir ay içerisinde sonuçlandırılacak. İsteyen eski TIR şoförlerine araçlarının ücretleri ödenecek. Sorunun aşılması için girişimler sürüyor" dedi.

AK Parti hükümetinin kimseyi mağdur etmeyeceğini kaydeden Kara, "Hükümet olarak kimsenin mağdur olmaması için çalışıyoruz. 5 yıldan beri vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli yasalar çıkardık. Bizden önce vatandaşlar hastane köşelerinde yok SSK'lısın, yok Bağ-Kur'lusun, yok Emekli Sandığı'ndansın, yok yeşil kartlısın gibi yaklaşımlarla mağdur oluyordu. Yaptığımız düzenleme ile elinde karnesi olan istediği hastaneye gidiyor. Bu tür çok düzenleme yaptık. AK Parti olarak vatandaşın mağdur edilmesine göz yumamayız. Şoförlerimiz için de sıkıntı vardı. Bir ay içerisinde onların da sorunları çözülmüş olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?