26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bayramlaşma teyakkuzu

Kilis Valisi Aslan Kütükçü, Ramazan Bayramı'nda 23 bin 791 Kilisli'nin akrabalarıyla bayramlaşmak için 48 saatliğine Suriye'ye gideceğini belirterek, geçişler sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını söyledi.

4, 5 ve 6 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek yatılı bayramlaşma için Kilis Vali Yardımcısı Muammer Aşık başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıda, güvenlik toplantısında alınan kararlar ve uygulamalarıyla ilgili olarak, çeşitli kurum ve kuruluşlara görev taksimi yapıldı.

Güvenlik toplantısında alınan kararları açıklayan Vali Aslan Kütükçü, vatandaşların Suriye'ye geçişleri sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını kaydetti. Kütükçü, güvenlik toplantısında alınan kararları şu şekilde açıkladı:

"Suriye'nin Es Selama Sınır Kapısı'nda, Suriye heyeti ile Türk heyeti arasında yapılan protokol gereği, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde Suriye tarafına geçecek olan Türk vatandaşları, 4-5 Kasım tarihinde Suriye'ye çıkış yapacak. 4 kasım tarihinde Suriye'ye çıkış yapacak olan Türk vatandaşları 5 Kasım tarihinde yurda dönecek. 5 Kasım tarihinde Suriye'ye geçenler, 6 Kasım tarihinde Türkiye'ye dönecekler. Evde bayramlaşma ile ilgili olarak alınacak tüm tedbirlerden Vali Yardımcı Muammer Aşık ile birlikte sorumlu olacak. Bayramlaşma süresince Suriye'ye geçecek Türk vatandaşları sabah 08.00'dan sonra Suriye tarafına bırakılacak ve Türk tarafında görevliler 07.30'da görevleri başında olacaklar. Suriye'ye gidecek Türk vatandaşları, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan otobüslerle alınarak, Suriye tarafına getirilecek kesinlikle yaya geçişlerine izin verilmeyecek.

Bayramlaşma ile ilgili tedbirler ve düzenlemeler, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Öncüpınar Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü tarafından alınacak. Görevlilerin yakasında onaylı görevli kartı bulanacak. Bayramlaşma sona erinceye ve Türk vatandaşlarının dönüşleri sağlanıncaya kadar görevliler yerlerinden ayrılmayacak. 4 Kasım Cuma günü Suriye'ye geçecek Türk vatandaşları beyaz, mavi ve sarı renklerdeki kartlar ile 6 Kasım Cumartesi ise yeşil, turuncu ve eflatun renkli tanıtım kartı ile çıkış yapacak."

Kütükçü, Öncüpınar Kara Hudut Sağlık Denetleme Merkezi ve Tabipliği'ne ek olarak ambulans, doktor, hemşire, sağlık memuru ve ebe bulundurulacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 17:18:45
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 16:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?