19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bol bol alışveriş yaptılar

Bu yıl 12.'si gerçekleştirilen yatılı bayramlaşma için Kilis'e gelen 15 bin 500 Suriyeli'den yaklaşık 6 bin 600'ü ülkelerine dönmedi.

Kurban Bayramı'nın 2 ve 3. günleri Kilis'teki akrabalarıyla bayramlaşmak için Türk tarafına geçen ve tanınan 48 saatlik sürenin aşılmasına rağmen ülkelerine dönmeyen 6 bin 600 Suriyeli, akrabalarıyla Kilis caddelerinde gezerek alışveriş yapıyor. Kilis-Halep Valiliği arasında imzalanan protokol gereği geç dönenler için her hangi bir yaptırım bulunmaması nedeniyle Suriyeliler, her yıl olduğu gibi bu yılda ülkelerine dönmeyerek verilen süreyi aştı.

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Muhammet Ali el Sabah, akrabalarını ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bayramlaşma süresi az, 48 saatten fazla olmasını istiyoruz. En azından 10 güne veya 2 haftaya uzatılmasını istiyoruz. İnanın akrabalarımızın çoğu ile bayramlaşamadık. Mademki 2 devlet bayramlaşma için anlaşmış o zaman süreyi uzatılmasını istiyoruz. 2 gün nedir ki yakınlarımıza doyamadık" şeklinde konuştu.

Öte yandan Suriyeliler, Kilis'te halı, battaniye, zücaciye, yorgan, giyim eşyası, çelik tencere gibi eşyaları satın alarak esnafın yüzünü güldürdü.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 14:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?