25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Her semte kilit taşı

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, 20 ayda 60 bin metre kare kilit taşı ve 7 bin 280 metre kanalizasyon borusu döşediklerini bildirdi.

Bulut, kilit taşı döşenen yol ve parkların daha estetik bir görüntüye kavuştuğunu belirterek, "2004 yılı içerisinde deneme amaçlı olarak başlattığımız kilit taşı döşeme çalışmalarımıza 2005 yılında hız kazandırarak Paşa Hamamı civarı, Atatürk Mahallesi, Yaşar Aktürk Mahallesi, Cambazlar Sokak, Tırıklı Mahallesi, Belediye Hizmet Binası önü, İsmet İnönü Bulvarı, Neci Safteroğlu Bulvarı olmak üzere daha birçok yolumuza ve parklarımızın yürüyüş parkurlarına 60 bin metre kare kilit taşı döşemiş bulunmaktayız. Hem kullanım bakımından hem de yer altı çalışmalarının yapıldığı kilit taşı döşenmiş yerlerin tamiratının daha kolay olduğu görülmektedir. Belediye bütçesini etkilemeden ve asfalttan daha sağlıklı ve sağlam olan kilit taşı döşeme çalışmalarımızı 2006 yılında Cumhuriyet Meydanı, Murtaza Caddesi ve Nemika Caddesi güzergahında da yaparak ilerleyen yıllarda Kilis'in her semtini kilit taşıyla döşeyerek hem şehrin güzelleşmesini sağlamış olacağız, hem de kışın yağan yağmurlarla yer altı sularının kaybını engellemiş olup, her yıl yaşanan kuraklığın önüne geçmiş olacağız" dedi.

Bulut, şehir merkezinde ve yeni imara açılan yerlerde 20 aylık bir çalışmayla 7 bin 280 metre kanalizasyon borusu döşendiğini ve bağlantılarının yapıldığını kaydederek, "Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kanalizasyon şebeke döşeme ekiplerimiz Kilis'te özellikle yeni imara açılmış ve açılmakta olan yerleşim yerlerinin, şehir merkezinde dahi halen fosseptik çukurlarıyla idare edilen yerler bulunmaktaydı. Bu yerlerde kanalizasyon döşeme çalışmalarında büyük bir başarıya imza atılmıştır. Kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarında 200'lük borularla 7 bin 280 metre yeni hat döşenmesi ile birlikte eski şebeke hatlarının rahatlamasına, dolayısıyla da vatandaşlarımızın kanalizasyon sorunu bitmiş olacaktır. 5 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde Kilis'te fosseptik çukuru olayını bitirerek, şehrin her kesimini kanalizasyona bağlamış olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 17:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mihdat77 IP: 85.98.145.xxx Tarih : 18.12.2005 21:23:34
lütfen kimseyi kandırma hakkınız yok ne döşemişsiniz belli oluyor 20 aydır bir yeri biteremediler