26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kurtuluşun 84. yıl kutlandı

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, sabah saatlerinde protokol mensuplarının Cumhuriyet Alanı ile Şehitler Abidesi'ne çelenk bırakması ile başladı. Kente temsili giriş yapan Kuva-yı Milliye Derneği ile Mücahitler Derneği üyeleri, çiçeklerle karşılandı. Daha sonra binlerce kişi, yürüyerek Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlama alanına geldi.

Kilis Belediyesi tarafından motorlu balon ile uçan bir kişi, ilgi ile izlendi. 6 Kolordu Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, öğrencilerin şiir okumasına müteakip Kuva-yı Milliye ve Mücahitler Derneği adına günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı sırada bir gazinin dakikalarca Türk Bayrağı'nı sallaması herkesin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilislilerin 1921 yılında işgalci Fransız askerlerine karşı verdiği mücadeleden bahsederek, "Kahraman Kilisliler, düşmana aman vermemiş, bu güzel vatanı bizlere armağan etmiştir. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Topraklarımızı işgal eden Fransızlar bugün 40 bin dolar milli geliri var iken, bizim 4 bin dolar seviyesinde. Askeri açıdan zafer kazanmışız, neden ekonomik alanda zafer kazanmayalım? Benim halkımın Fransız halkından ne farkı var" dedi.

AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara ise, Kilis'in ekonomik alanda zafer kazanması için çalıştıklarını belirterek, "Ecdadımız 84 yıl önce destan üstüne destan yazmıştır. Eğer bu destanlar yazılmamış olsaydı, bugün burada olmazdık. Bunun kıymetini bilelim" diye konuştu.

Vali Vekili Muammer Aşık da, Kilis'in 84 yıldan beri çok mesafe aldığını ifade ederek, "Mesafe almaya da devam edecek. Ülkemizin serhat şehri olan Kilis'in gelişmesini, kalkınmasını tamamlamak için çalışıyoruz. Bu yurdu bize bırakanları anlamak için burada bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Tören, yapılan konuşmalardan sonra resmi geçit ile sona erdi. Kutlamalarda; valilik, belediye, emniyet ve Kuva-yı Milliye Derneği ile Mücahitler Derneği'nin gişimi ile ilk kez silah atılmadı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 17:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?