26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi teyakkuzu

Van'da 3 kişinin ölümüne neden olan kuş gribi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teyakkuza geçilirken sınır kentlerinde de ciddi önlemler alındı.

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda kuş gribi konusunda herhangi olumsuz durumun ortaya çıkmaması için 2 ambulans hazır bekletiliyor. Canlı hayvan giriş-çıkışının karşılıklı ticari anlaşmalar çerçevesinde izinle yapılabildiğini söyleyen Kilis Sağlık Müdürü Mahmut Songur, "Herhangi bir olumsuz durum ortaya çıkmasın diye Öncüpınar sınır kapısında tedbir aldık. Canlı hayvan girişi yada av hayvanlarına dönük çalışmalar yapıyoruz. Dezenfekte ekibimiz sürekli görev yapıyor." dedi.

Suriye hükümetinin de sınırda kuş gribine karşı hassas davrandığını aktaran Sağlık Müdürü Songur, "Kilis Suriye sınırına yakın olduğu için av hayvanlarının dışardan girişine daha müsait. Kuş gribiyle ilgili şuana kadar herhangi bir şikayet almadık ama tedbirimizi almak durumundayız. Kilis'e gelen tavuklar genelde Hatay yada Mersin tarafından markalı olarak geliyor. Şanlıurfa tarafından av hayvanları vesilesiyle gelme ihtimali var. Sürekli teyakkuz halindeyiz. Biz herhangi bir olumsuz duruma karşı önlemlerimizi almış bulunuyoruz. " diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:33:09
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 17:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?