25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Siyasiler tartışmaya başladı

AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın hacdan getirdiği zemzem suyunun Belediye Meclis Üyeleri'nce şehir içme suyu şebekesine karıştırılması, tartışmalara neden oldu.

3 bidon zemzem suyunun şehir içme suyuna karıştırıldığı haberini gazetelerden öğrenen Kilisliler, şehir şebekesinden beslenen çeşmelere akın etti. Birçok evde kuyu suyunun kullanıldığı Kilis'te, vatandaşlar çeşmelerin önünde toplanarak kana kana su içti. Bazı vatandaşlar bidonlara doldurup evlerine götürürken, bir vatandaş da yük taşımacılığında kullandığı eşeğine zemzemli su içirdi. Şehir şebekesine zemzem suyu karıştırıldığını gazetelerden okuduklarını belirten vatandaşlar, "Biz de bu suyu bidonlara doldurarak evlerimize götürüyoruz. Zemzem suyu şifalıdır. Bu suyu içiyoruz, abdest alıyoruz" dedi.

Siyasi parti temsilcileri ise AKP Milletvekili Hasan Kara'yı tövbe etmeye çağırdı. DYP İl Başkanı Vakıf Şarkbay, zemzem suyunun siyasete alet edildiğini ileri sürerken, "Zemzem suyu kutsal bir sudur. Zemzem suyunun şehir şebekesine karıştırılması doğru bir hareket değildir. Bu suyla insanlar abdest alıyor, taharet yapıyor. Çok çirkin bir davranış" şeklinde konuştu.
Anavatan Partisi İl Başkanı Mehmet Evran ise zemzem suyunun şehir şebekesine karıştırılmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek, "Bu işe karşıyız. Sayın Kilis Milletvekili Hasan Kara tövbe etmelidir. Bu saygısızlık affedilemez. Zemzem suyuna saygı göstermeyen insanları kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

CHP İl Başkanı Hurşit Çetin de Sakalı Şerif skandalından sonra şimdi de zemzem suyu skandalının çıktığını dile getirerek, "Milletvekili Hasan Kara'yı tövbe edip özür dilemeye çağırıyoruz. Sayın Kara, kendini İslami gelenekten geldiğini söylüyor. Zemzem suyu siyasete alet edilir mi? Böyle saygısızlık yapılır mı? Halk kendilerinden hizmet bekliyor, böyle şeylerle uğraşmasınlar" dedi.

SP İl Başkanı Şerif Karakurt, zemzem suyunun en kutsal su olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Zemzem suyunun siyasete malzeme edilmemesi gerekiyor. Zemzem suyu şerefli bir sudur. Bu konunun uzmanları bir açıklık getirmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuya bir açıklama getirmelidir." 

3 bidon zemzem suyu, önceki gün AKP'li Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Salih Dal, Ali Canarslan ve Mehmet Sakar tarafından dualarla merkez su deposuna karıştırılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?