18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Üniversitenin yeri hazır

Türkiye genelinde 25 yeni üniversitesi açma projesi çerçevesinde karara bağlanan ve üniversite kurulması planlanan illerde bayram sevinci yaşanırken, 2006 yılında üniversite kurulma kararı çıkacağını düşünen Kilis'te, tüm projeler üniversiteye göre hazırlıyor.

Üniversite kurulmasını bekleyen bekleyen 10 il arasında yer alan Kilis'te üniversite için alt yapı çalışmalarına başlandı. Belediye, 250 bin metrekare'lik bir alanın projesini yaptı. Belediye meclisinde son şekli verilecek olan bu çalışma içerisinde, 45 bin metrekare'lik alan yeşil alan olarak belirlenirken aynı bölgede 58 bin metrekare toplukonut için ayrıldı. Üniversite ile bu bölgenin çehresinde olağanüstü bir değişimin yaşanacağını ifade eden

Üniversite ile Kilis'de bir uydukent kurmayı planladıklarını anlatan Başkan Bulut, "Kilis yeni gelişen bir şehir. İnsanlarımız üniversiteyi büyük bir ümitle bekliyor. Ekonomik olarak bir yerlere gelmek, kültürel anlamda gelişim göstermek üniversiteyle sağlanabilir. Bizde bunun için hazırlıklarımızı yaptık. Üniversitenin alt yapısını yapıp arsasını ayarladık." diye konuştu.

Bulut, "Kilis'in gelişmek ve şehirleşme anlamında biryerlere gelebilmesini istiyoruz. Bunun yegane yolu ilk etapta ekonomik olarak ayağa kalkmak gerek. Burası Türkiye çapında kaçakçılık üssü olarak biliniyor. Bu da bizi üzüyor. Kilis'i başka alanlarda başarılarıyla geleceğe taşımak ve adını duyurmak istiyoruz. Üniversite bunun ilk yapıtaşı olacaktır." görüşünü aktardı.

Üniversite arazisi için düşünülen bölgede bulunan vatandaşlara başka yakın yerlerde arsa tahsisi yapılacak. Üniversite inşaatının düşünüldüğü ve arsası ayrılan noktada hala TOKİ inşaatlarının çalışmaları devam ediyor. Kilis'e yeni bir yüz kazandırması düşünülen TOKİ ile Üniversite'nin iç içe olmasıyla şehir planlamasında da ciddi değişiklik yaşanacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:46:00
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 17:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?