26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Aksu Kilis'te

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun Kilis'te yaptığı basketbol topu dağıtımında izdiham yaşandı. Top alabilmek için saatler öncesinden beklemeye başlayan çocuklar, adeta birbirini ezdi. 

Kilis'te incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere bu sabah uçakla Gaziantep Havaalanı'na gelen Bakan Aksu, çevre illerin vali ve belediye başkanları tarafından karşılandı. 

Bakan Aksu'yu, kahvaltı yapmak için durduğu Beşikkaya Köyü'nde köylüler zılgıt çekerek karşıladı. Aksu, burada kendisi için kurban kesilmesine izin vermedi. 

Beraberindeki heyetle birlikte Beşikkaya Köyü'nde kahvaltı yapan Aksu, daha sonra Kilis Valiliği'ne geçti. Vali Nevzat Turhan'dan brifing alan Bakan Aksu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına, "Ayak üstü konuşmak adetim değil" yanıtını verdi. 

Daha sonra Öncüpınar Mahallesi'nde yaptırılan İl Özel İdare binasının açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, halk oyunları ekiplerinin gösterisini izledi. 

Törende konuşan Bakan Aksu, hiçbir hükümetin başaramayacağı reformları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizim yaptığımız bir icraatı diğerleri iktidarları döneminde yapamadılar. Zaten icraatlarımızın birini yapmış olsalardı, iktidarları boyunca övünür gezerlerdi. Ben Gaziantep Valisi iken Kilis ilçeydi. O zaman burada dostluklar ve arkadaşlıklar edinmiştim. Valilik dönemimde zaman zaman ziyaret ettiğim ve yakından hizmetleriyle ilgilendiğim Kilisliler'le şimdi birlikte olmaktan memnuniyet duymaktayım. Bugün adeta benim için Kilis'te hasret giderme günüdür. Dostlarla, arkadaşlarla ve sizlerle birlikte olmaktan sevinçliyim" dedi. 

Aksu, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana her alanda reform yaptığını ifade ederek, "Milli eğitimde, sağlık alanında, yargıda, yerel yönetimlerde reformlar yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. 2007 yılı sonuna kadar Türkiye'de susuz köy kalmayacak, yolu olmayan köy kalmayacak. Kilis'te, bu yıl içinde su sorunu bitiyor. Tüm köylerimizde, 2007 yılının ilk aylarında köy yolları bitmiş olacak. Bunun için 16 milyon YTL para gönderdik" diye konuştu. 

İl Özel İdare binasının açılışını yapan Aksu, daha sonra tören alanındaki çocuklara basketbol topu dağıtmak istedi. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren top alabilmek için bekleyen çocuklar izdihama neden olunca, arada kalan Bakan Aksu korumaları tarafından uzaklaştırıldı. 

Topların bulunduğu araçlara hücum eden çocuklar, adeta birbirini ezdi. Top alabilen çocuklar koşarak alandan ayrılırken, alamayan çocuklar gözyaşlarına boğuldu. 

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, daha sonra Kilis Belediyesi ve AK Parti İl Teşkilatı'na ziyaretlerde bulundu. ÇATOM sergisini açan Aksu, Kilis'ten ayrıldı. 
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 00:45:17
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?