19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Sporculara lisans müjdesi

Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürü Atilla Topalömer, lisanslı sporcu sayısının artırılması için çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Beden eğitimi öğretmenleriyle toplantı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atila Topalömer, okulların kulüpleşmesi ve lisanslı sporcu sayısının artırılması çalışmaları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.

Türkiye genelinde kulüpleşme ve lisanslı sporcu sayısının artırılması konusunda çalışmaların hızlandırıldığını, ancak Kilis'in bugüne kadar bu konuda gerekli ivmeyi yakalayamadığını ifade eden Topalömer, "Kurulacak kulüplere maddi destek sağlanacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde okul spor kulüpleri federasyonu kuruldu. Okul kulüplerini, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı tescilli bir kulüp haline getirmek istiyoruz. Bu projenin esas amacı her okulda bir spor kulübü oluşturmaktır. Kurulacak kulüplerimize yapılacak talepler doğrultusunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından maddi destek de sağlanmaktadır. Kulüpleşen okullarımıza faaliyet göstermeleri için 3-5 bin YTL arasında maddi destek sağlanmaktadır. Yarışmalarda birinci olan takımların bütün yol masrafları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Dolayısıyla bu çalışmalarla sporcu çocuklarımızın daha iyi ortamlarda faaliyet göstermeleri sağlanacak, verimliliği artırılacaktır" dedi.

Lisanlı sporcu sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Topalömer, "Her yerde olduğu gibi ilimizde de çok hızlı bir şekilde lisanslı sporcu sayımızı artırmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Tabi bunu yapmak için de beden eğitimi öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz ile irtibat halinde olmamız gerekiyor. Lisanslı sporcu sayısının artırılması konusunda beden eğitimi öğretmenlerimizin önerilerini bekliyoruz. Bu konuda üzerine görev düşen herkes işini yaparsa lisanslı sporcu sayımız kat kat artarak istenen seviyeye ulaşacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 13:34:08
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 14:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?