3
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

M. Emin Değer


Mardin’inin Kızıltepe İlçesi’nde hayırsever iş adamı M. Emin Değer tarafından yaptırılacak olan okulun temel atma törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vatandaşların eğitme olan duyarsızlığını ve kız çocukların okula gönderilmemesini cehalete bağladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayırsever iş adamı M. Emin Değer tarafından Kızıltepe’de yapılacak olan 12 derslikli okulun temel atma törenine katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan iş adamı Değer, doğup büyüdüğü memleketinde okul yaptırmanın kendisi için büyük onur verdiğini kaydetti.

Bakan Çelik ise törende yaptığı konuşmada, en büyük düşmanlarının cehalet olduğunu vurgulayarak, "Cehaleti yenmek zorundayız" dedi. Bakan Çelik, iş adamı Değer’in, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek için Kızıltepe’ye okul yaptırmaya karar verdiğini ifade ederek, "Maksadımız merasim değil, biz merasimle, seronomi ile uğraşmıyoruz. Bizim için önemli olan sonuç almamızdır. Eğer bugün yollarımız adeta mezbaneye dönüşmüşse ve trafik terörü ile karşı karşıyaysak, bunun altında eğitimsizlik yatar. Eğer Türkiye’de çocuk ölüm oranları bütün dünyadan yüksekse bunun altında eğitimsizlik ve cehalet vardır. Eğer bugün hortumculuk, köşe dönmecilik, hırsızlık varsa ahlak telakisine dönüştürülmüş, yaşama biçimine dönüştürülmüş, davranış moduna dönüştürülmüş, gerçek anlamda eğitimden mahrum olduğumuz için bu böyledir. Kız çocuklarımızı okula göndermekten kaçınıyorsak, bunun altında eğitimsizlik yatar. Eğitime karşı duyarsızlığımızı varsa bunu altında eğitimsizlik yatar" şeklinde konuştu.
Hayırsever iş adamının yaptıracağı okulun temel atma töreninden sonra, Kızıltepe Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nu (YİBO) hizmete açan Bakan Çelik, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar