30
Mayıs
2024
Perşembe
MAZIDAĞI - MARDİN
Belediye Sayfaları

ÇATOM kurslarına yoğun ilgi

MAZIDAĞ ÇATOM KURSLARINA BAYANLARDAN YOĞUN İLGİ

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Mazıdağı ÇATOM saha sorumlusu Berrin Oral koordinatörlüğünde açılan bilgisayar, saç bakımı ve kuaförlük, el sanatları beceri ve biçki dikiş kurslarının devam ettiği bildirildi. Mazıdağı Kaymakamı Serdar Kaya destekleri ile açılan ÇATOM'un yoksul, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal, kültürel, psikolojik, eğitim çalışmaları yürüttüğü belirtildi. Mazıdağı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteği ile ÇATOM binasında açılan bilgisayar kursuna 17, saç bakımı ve kuaförlük kursuna 38, el sanatları beceri kursuna 22, biçki-dikiş kursuna 29 olmak üzere toplam 106 kadının katıldığı bildirildi.

Mazıdağı ÇATOM'da ayrıca kurs ve beceri programlarının yanı sıra 8 yıllık kesintisiz zorunlu temel eğitime destek olacak şekilde dershaneye gitme olanağı olmayan 7-14 yaş grubu çocuklara etüt-eğitim merkezi olarak hizmet sunacak şekilde düzenlendiği ve çocuk okuma odası yapıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 13:41:03
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 23:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?