18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

304 konut için geri sayım

AKP Mardin Milletvekili ve AKP Dışişleri Komisyon Üyesi Nihat Eri, Midyat İlçesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak konutların kasım ayında ihaleye çıkarılacağının müjdesini verdi.

Mardin Milletvekili Eri, yaptığı açıklamada, Midyat'ta TOKİ tarafından yaptırılacak konutların ihalesinin 08 Kasım 2005 tarihinde sonuçlanacağını belirterek, "304 konut inşa edilecek ve 64 konut da alt gelir grubuna hitap edecek. Konutlarda yöreye özgü taş mimarinin olabildiğince kullanılmasını projeye dahil ettik. Büyük ihtimalle 5'er kattan oluşacak konutlarda, 'katori' denilen Midyat taşının kullanılacağı geleneksel mimari ön planda tutulacaktır" dedi.

TOKİ tarafından yaptırılacak konutların bulunacağı alana cami, 24 derslikli ilköğretim okulu, alışveriş merkezi ile sosyal tesislerden oluşan kompleks inşa edileceğini ve çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini anlatan Eri, "1 yıl içerisinde bitirilecek konutlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olamayanlara ev alma fırsatı sağlayacak, şehrin güzelleşmesi ve farklı gelişmesi için katkı sunacak. Dolayısıyla toplu konut inşaatının Midyat'a kazandıracağı artılar var. Şimdiden Midyatlılara hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Eri, yeni yapılan ihalelerde zaman diliminin kısa tutulduğunu kaydederek konutların 12 veya 18 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ve toplam 15 trilyon liralık bir yatırımın öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 15:54:57
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?