19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ağaç dikme kampanyası

Dünya Orman Bayramı münasebetiyle eğitim öğretime yeni açılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İ.M.K.B.) Lisesi’ne 100 fidan dikildi. Başlattıkları ağaç dikme kampanyasına herkesin destek vermesini isteyen Kaymakam Mustafa Yılmaz, bireysel olarak herkes bir fidan diksin. İsteyen kişilere de ücretsiz fidan verebiliriz” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, “Dünya Ağaç Bayramını yeni açılan okula fidan dikerek başlangıç startını verdiklerini belirtti.

Neşeli bir ortamda yapılan fidan dikme programında Kaymakam Mustafa Yılmaz ve diğer kurum müdürleri öğrencilerin ağaç ve ormanları korumalarını istediler.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız, Özel İdare Müdürü Sabahattin Tezel, Kadastro Müdürü Günay Ceviz ile Mal Müdürü İbrahim Eroğlu’nun katıldığı ağaç dikme bayramına katılarak öğrencilerle beraber okulun bahçesine fidan diktiler.

Ağaçlandırma sahasına ekilen ağaçlara her sınıfın bir ağaca sahip çıkmasını isteyen Kaymakam Yılmaz, “Öğrenciler ağaca ve ormanlara sahip çıkmalı ve onları korumalıdırlar. Dikeceğimiz her fidan, hem kendimiz hem de gelecek nesiller için bir umut kaynağı olacaktır. Küçülen dünyamızda meydana gelen her tür doğa içi oluşumlar ve etkenler nedeniyle hızla etkilenen ve büyük boyutlarda tahrip edilen ve edilmesine hızla devam edilen orman varlığının idamesi ve genişletilmesinin gerektiğini tüm kamuoyunun bilgisine getirmek ve bu yönde bilinçlendirilmesini sağlamaktır.

Kaymakam Yılmaz şöyle konuştu: "5 bin ağaç aldık, bunlardan bin adedini Nevruz bayramında kamu kurum ve kuruluşların oluşturduğu ağaçlandırma sahasına dikeceğiz, geri kalanları da merkez, belde ve köy okulları ile camilerde dikeceğiz.”

İMKB Lisesi Müdürü Faruk Tercan, “dünya orman haftasında yeni açılan okulumuza yeşil bir okul kazandırmak ve öğrencilerimize ağaç sevgisini kazandırmak amacıyla onlarla birlikte ağaç dikimini gerçekleştirdi” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 15:03:31
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 14:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?