28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kaymakamlık'tan halıcılık kursu

Midyat’a bağlı Sarıkaya köyünde Kaymakamlık bünyesinde açılan halı atölyesinde yapılan ilk ürünler tamamlandı. Aileler kızlarının aile ekonomisine katkılarını düzenledikleri törenle kutladı. Atölyede çalışan 25 genç kızın yaptıkları ilk ürünler için köyde yapılan törene Kaymakam Mustafa Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri katılarak bitirilen halıların ipini keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. 

Kızların bu sevinçlerini gören halı pazarlamacısı Yılmaz Yenigün de yapılan halıları satın alarak kızlara emeklerinin karşılığını anında ödeyerek kızları ve ailelerini sevindirdi. 

Merkez, Belde ve Köylerinde açılan 16 halıcılık atölyelerinde 240 genç kız çalışıyor. Kaymakam Mustafa Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın imkânlarıyla halı atölyelerine devam eden kızlara 100’er YTL nakdi para yardımı yapıldığını açıkladı. 

Amaçlarının halı atölyelerini canlandırmak olduğunu belirten Yılmaz, genç kızlarımızı meslek sahibi yapmak ve aile bütçelerine katkı yapmalarına yardımcı olmak temel gayemizdir. Atölyelerde çalışan genç kızlarımız, ekonomik özgürlüklerini elde etmenin keyfini yaşıyorlar ayrıca açtığımız halı atölyeleri sayesinde yüzlerce kişinin iş sahibi olmasını sağlayacağız. Gücümüzün yettiğince işsizlikle mücadele edeceğiz. Geliri olmayan kadınlar ve genç kızlar katılabildiği bu tür etkinliklerde aynı zamanda sağlık ve ev ekonomisiyle ilgili bilgiler veriyoruz. Atölyelerde mevcut sayının arttırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz açıklamasında bulundu.
Mehmet Halis İş - Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 11:07:47
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 12:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?