23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Başsavcı Bingöl ve savcı Bağrıaçık için veda gecesi

Midyat'ta görev süreleri dolan Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ve Savcı Hasan Bağrıaçık için Matiat Oteli'nde bir veda gecesi düzenlendi.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Bülent Bingöl, ile Aydın'ın Karacasu ilçe cumhuriyet savcılığına atanan Hasan Bağrıaçık yaklaşık 3 yıldır Midyat'ta görev yapıyordu.
Veda gecesinde açılış konuşmasını yapan Başsavcılık Kalemi Engin Ceylan, “Aramızdan ayrılacak olan Bingöl, Bağrıacık’ın sıcak yaklaşımları bizler için ayrı bir yer ve önem taşıdı. Aramızda oldukları süre içinde kendilerine verdiğimiz manevi değer ne ise, birlikteliğimiz sona erdiğinde de bu değer aynı şekilde devam edecektir. Bu değerli insanlarımızın Midyat’ı ve sıcak insanlarını unutmamak, bu güzel şehrin adını her yerde telaffuz etmelerini istiyoruz” dedi.
Veda gecesine Kaymakam Mustafa Yılmaz, Yazı İşleri Müdürü M. İsa Kurnaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Ağır Ceza Reisi Şimşek Küyük, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Amir Yılmaz Sarıcı, başkomiserler Duran Güler, Ayhan Atçı, Acırlı Belediye Başkanı Adnan Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Arslan, adliye personeli, avukatlar, sivil toplum kuruluş örgütleri, siyasi parti temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Akşam yemeğinin ardından davetliler, Kızıltepe'den gelen yerel sanatçı Yavuz Çelik ve saz ekibinden Emrah Şefik’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Başsavcı Bülent Bingöl ve diğer davetliler misket, yöresel oyunlardan raks, oynayıp halay çekti.
Oynanan oyunların ardından Başsavcı Bülent Bingöl bir konuşma yaptı. Bingöl konuşmasında, şunları söyledi: “Midyat halkını ve Midyat adliyesini unutmamız mümkün değil. Mesai arkadaşlarımızla çok güzel çalışmalara imza attık. Midyat’ı memleketim olarak görüp iyi hizmetler yapmaya çalıştık. Adliyeye düşenlere eşit şartlar altında hizmet ettik. Birlikte çalıştığımız arkadaşlar çok çalışkan ve istekli bu ülkeye daha çok hizmet ederek güzel eserler bırakacaklar."

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, “Başsavcımız çok güzel işler yaptı. Bu çalışmalarının ve başarılarının gideceği yerde de sürmesini diliyorum. Onu daha güzel ve layık olduğu makamlarda görmek istiyoruz. Amacımız görevimizi en iyi şekilde yapmak ve bizden sonrakilere devretmek bu görevi de başsavcımızın yaptığına inanıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı Gürcan Erkan da, “Başsavcımız ve diğer arkadaşlarımızla güzel çalışmalarımız oldu. Başsavcımızı uğurlamaktan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz” dedi.

Hasan Bağrıaçık da, veda konuşmasında şöyle konuştu: "Günler gelip geçiyor önemli olan insanın arkasından güzel çalışmalar bırakmasıdır. Midyat’tan ayrılacağım için yoğun duygular içindeyim.”

Veda gecesinin sonunda Başsavcı Bingöl ile Savcı Bağrıaçık’a Midyat Kaymakamı tarafından plaket, Midyat hatırası şilt ve çeşitli hediyeler verirken Midyat Belediye Başkanı ise gümüş şekerlik hediye etti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 23:46:43
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 02:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?