20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çiftçiler Kavun Fiyatından Şikayetçi

Midyat  ilçesinde, 1 kilo Kavunun 50 bin liraya alıcı bulduğu bildirildi. Bin bir umutla ektikleri kavunları, 100 bin liraya dahi satamayan çiftçiler, hale gelerek 40 derece sıcaklıkta saatlerce beklediklerini, sonuçta kavunun kilosunu 50 bin liradan sattıklarını söylediler.

 

Çiftçiler, kavunun maliyetinin 60 bin lirayı bulduğunu belirterek, “Maliyetini karşılayamayan kavunun toplama, nakliye ve römork kirasını karşılayamıyoruz dediler.

 

        Yıl içinde 3 defa tarlayı sürerek bir çok zahmetine katlanarak ektikleri kavunların halde maliyetinin altında satıldığını belirten  çiftçi Faruk Batı, “Kilosunun en azından 200 bin lira olması gerekirken, kilosunu 50 bin liraya sattıklarını belirterek, kavunlardan gelecek karı bir yana bırakarak masraflarımızı nasıl çıkaracağımızı karar kara düşünüyoruz dedi.

 

    Batı, “Tarlalarımızda Kavuna alternatif ürünler ekemediğimiz için mecburen Kavun ekmek zorunda kaldıklarını belirterek,  kavunlarımız tarlalarda çürümesin diye hale getirip satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 10:31:16
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 08:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?