1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Dar gelirliye kömür yardımı

Dar gelirlilerin yakacak kömür ihtiyacının bedelsiz olarak karşılanması amacı ile iki sezon ince başlatılan ücretsiz kömür yardımı, bu yıl da devam ediyor. Yapılacak yardım kapsamında Midyat’ta 1500 ton kömür dağıtılacak.

Bakanlar Kurulu kararına göre, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da fakir ailelere toplam 1.5 milyon ton kömür yardımı yapılacak.

Dar gelirli ailelere yapılacak kömür yardımında, oluşturulan plan doğrultusunda dağıtım yapılacağı bildirildi. Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, geçen yıl 2 bin aileye kömür yardımı yaptıklarını, ancak dar gelirli ailelerin çokluğu nedeniyle bu sayıyı bu yıl 3 bine çıkardıklarını belirtti.

Yılmaz, “Devletimiz, her zaman vatandaşının yanında yer almıştır ve almaya da devam ediyor. Kışın yakacağı olmayan vatandaşlarımıza devletimiz kömür yardımı yapıyor. Bu vatandaşlarımız çocuklarıyla birlikte evlerinde sıcak günler geçirecekler. Bu tür yardımların önemi çok büyük dar gelirli ailelerimizin yüzünü güldürmek kadar güzel bir şey olamaz” dedi.

Yılmaz, yardımın Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda kayıtlı olan fakir ailelere yapılacağını belirterek, aile başına 500 kilo kömürün verileceğini ve ilçedeki yardım miktarının  bin 500 ton olacağını kaydetti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 09:26:19
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 15:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?