18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

HEM’de eğitim ve meslek kursları

Midyat Halk Eğitim Merkezi tarafından 2005 yılı içinde çeşitli meslek gruplarından 110 kurs açıldı. Bu kurslardan 89’u tamamlandı ve bin 678 erkek ve bin 62 kadın eğitim gördü. Bunlardan bin 267 erkek ve 801 kadın mezun oldu.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdulvahap Baysal, kurslarla ilglii şunları söyledi: “Avrupa Birliği'nin çalışma yasalarına uyum bağlamında usta ve ustabaşıların işyeri açabilmeleri için ilgili meslek dalında belge sahibi olmaları istenmektedir.

Bu kapsamda Çıraklık Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi belgesi olmayan ustaları açtığı kurslarla eğitiyor ve belge sahibi yaptırıyor. Meslek öğrenmek isteyen Midyatlı gençleri eğitiyoruz. İstek oldukça bizler kurslar açıyoruz yeter ki gençlerimiz herhangi bir meslekle ilgili eğitim almak istesin ve yeterli sayıya ulaşsın.

Midyat merkez, belde ve bazı köylerde bazı kursları açtık ve birçok insanımız meslek sahibi yaptık. Halk Eğitim Merkezi olarak özellikle bölge insanımızın istihdamını sağlayacak kursları açmayı hedefliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Verdiğimiz eğitim sayesinde birçok işsiz genç meslek sahibi oldu ve çeşitli yerlerde çalışmaya başladı. Meslek sahibi olanlarında genel kültürlerinin gelişmesi için de kurslar açıyoruz. Bu amaç doğrultusunda da İngilizce kursu açtık ve şuanda 200 öğrenci bu kursa devam ediyor. Midyat turizm kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor buna hazırlıklı olmak ve lisanlı insan yetiştirmek gerekiyor.”

Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslar şöyle; Sosyal ve Kültürel Kurslar; saz, bilgisayar, Almanca ve İngilizce okuma-yazma I ve II kademe, halkoyunları, davul, zurna, satranç.
Mesleki kurslar; halıcılık, kilim, kalorifer ateşçiliği, jeneratör, motor bakım-oranım kantin işletme, ahşap boyama, sebzecilik, seracılık, taş işlemeciliği, gümüş telkari işlemeciliği, elektrik tesisatçılığı, model uçak yapımı, makine nakışları ve biçki dikiş kursları ile sıhhi tesisat

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 23:54:43
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 20:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?