1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kadın için ev yapılacak

Midyat’a bağlı Yayvantepe köyünde kimsesiz ve hasta olarak mağarada yaşayan 55 yaşındaki Ayşe Yenigün’e Kaymakam Mustafa Yılmaz sahip çıktı. Evi olmayan kadına Kaymakam Yılmaz, köyde bir ev inşa ettirecek.

Köyde tek başına, mağarada çok kötü şartlarda yaşamını sürdüren Ayşe Yenigün için Kaymakam Mustafa Yılmaz, içinde yaşayabileceği tek göz bir ev inşa ettirerek gerekli yardımları yapacağını söyledi.

Köyde evin inşa edileceği yeri gezen ve çeşitli incelemelerde bulunan Yılmaz, bina için gerekli inşaat malzemelerinin gönderilerek çalışmalara başlanacağını kaydetti. Kaymakam Yılmaz, “Kimsesiz kadını yaşadığı harabe yerden kurtararak kendisine içinde tuvalet ve banyonun bulunduğu tek göz bir bina inşa edeceğiz ve gıda yardımında bulunacağız” dedi.

Eşinin ölümünden sonra muhtaç duruma düştüğünü belirten Ayşe Yenigün: “Uzun yıllardır dışarıda kalıyorum. Zaman zaman yiyecek bir şey bulamıyorum. Köylülerin yardımıyla geçimimi sağlıyordum. Sağ olsun Kaymakam Bey benim için bir ev inşa edecek ve yardım yapacak. Yıllar sonrada bana sahip çıktılar, ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 08:24:30
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 18:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kenan Bastug IP: 85.99.175.xxx Tarih : 17.04.2006 23:42:08
Hayat iste kimilerini göklere yüceltiyor kimilerinide yerin dibine sokuyor allah yardimcin olsun teyzecigim üzülme sen yaradan cikacaktir yarattigina sahip allaha emanet ol.