1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakam çocukları sevindirdi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaşayan 3'ü özürlü 5 çocuklu Aslan ailesini ziyaret eden Kaymakam Mustafa Yılmaz, özürlü çocuklara verdiği bilgisayar sözünü yerine getirdi.

Halk arasında "cam kırığı" olarak bilinen kemik erimesi (osteoporoz) hastalığına yakalanan çocukların yaşam mücadelesi verdiği yönünde İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı haberden sonra yardım eli uzatan Kaymakam Yılmaz, aileyi ziyaret ederek yeşil kartlarını teslim ederek, nakit para ve gıda yardımında bulunmuştu. Doğrulamayan, kalkamayan ve günün tamamını bir odada yatarak geçiren özürlü ve belden aşağısı tutmayan Kutbettin (21), Emine (20) ve Ramazan (11) adlı 3 kardeş, Kaymakam Mustafa Yılmaz'dan canlarının sıkılmaması için bilgisayar istemişlerdi. Kaymakam Yılmaz, Aslan ailesini evlerinde ziyaret ederek, söz verdiği bilgisayarı dijital fotoğraf makinesiyle beraber teslim etti.

Ailesini, araç lastik tamirhanesinde çalışarak aylık 150 YTL ile geçindiren baba Ahmet Aslan, eşi Hafize (37) ve kızı Emel'in (16) de yardımıyla evin temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Baba Ahmet Aslan, büyük oğlu Kutbettin'in aldığı 3 aylık kaymakamlık yardımı ve kendi kazandığı aylıkla geçinmeye çalıştıklarını belirterek, sosyal güvenceye sahip olmadıkları için ailece perişan olduklarını söylemişti.

Kutbettin ile Ramazan'ın okuması için okula yakın bir ev tuttuğunu anlatan baba Aslan, "Kaymakamlığın bazen yaptığı yardım ve akrabalarım sayesinde geçiniyoruz. Evin kirası 80 YTL, özürlü oğlumun okula daha rahat gidebilmesi için evi okula yakın tuttum. Anneleriyle kız kardeşlerinin de yardımıyla temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ailemin ve çocuklarımın bakımı için sosyal bir güvencem olmadığı için ailece çok perişan oluyoruz. Bize bir yardım elinin uzatılmasını istiyoruz" dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, aile fertleriyle alınan dijital fotoğraf makinesiyle hatıra fotoğraf çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 13:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ciwan merdinli IP: 85.98.67.xxx Tarih : 11.07.2006 11:56:34
bu çoçuklara sahip çıkalım anladığım kadarı babalırıda iş sıkıntısı çekiyor bu çoçuklara sosyal anlamda ve madi de destek olmalılar