15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakam ziyaret etti

Midyat’ta yaşayan, üçü özürlü beş çocuklu Aslan ailesini ziyaret eden Kaymakam Mustafa Yılmaz, halk arasında "cam kırığı" olarak bilinen kemik erimesi (osteoporoz) hastalığı olan Kutbettin (21), Emine (20) ve Ramazan (11) adlı üç kardeşin bilgisayar isteğini yerine getirdi.

Bundan yaklaşık bir ay önce aileyi ziyaretinde, özürlü çocuklarla konuşan Kaymakam Yılmaz, kardeşlerin bilgisayar isteğini geri çevirmemiş ve en kısa zamanda bilgisayarla birlikte geleceği müjdesini vererek evden ayrılmıştı.

Bilgisayarlarına kavuşacakları günü dört gözle bekleyen Aslan kardeşler, bir anda Kaymakam Yılmaz’ı yanında bilgisayarla karşılarında görünce gözlerine inanamadılar. Kaymakamın bu jesti, çocukları fazlasıyla sevindirdi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, Özel Kalem Müdürü M. İsa Kurnaz ile birlikte Aslan ailesini ziyaret etti; aldığı bilgisayarı, firmanın teknik elemanına kurdurtarak çocuklara ilk pratik bilgileri verdi.

Son model Exper marka bilgisayar alan Kaymakam Yılmaz, kampanya dâhilinde bilgisayarla hediye verilen dijital fotoğraf makinesiyle hatıra fotoğrafı çektirip bilgisayara yükledi. Çocuklarla konuşan Kaymakam Yılmaz’ın, bilgisayarı ne kadar sürede öğreneceksiniz sorusu üzerine, Aslan kardeşler bir ay içinde cevabını verdiler. Bunun üzerine Kaymakam bir ay sonra aileyi tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Aslan kardeşler, "Kaymakam Bey’in bizlere hediye ettiği bilgisayarı görünce çok sevindik. Bugün bizim için bayram gibiydi. İnsan ancak bu kadar mutlu olabilir. Bizlerde bugün çok mutlu olduk. Yıllardır hep televizyon ekranlarından gördüğümüz bilgisayar artık bizde de var, özlemimiz sona erdi. Yıllardır hep bir bilgisayarımızın olmasını isterdik. Maddi durumumuz olmadığından babamız bize alamıyordu. Kaymakam Bey sayesinde bizimde bilgisayarımız oldu. Bizlere sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dediler.

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, “günün bütün vaktini evde geçiren çocuklarımızın çok sıkıldıklarını gördüm, birde bilgisayar talepleri olunca üzülmesinler diye aldık. Bu tür insanların gönüllerinin alınması gerek. Umutları tükenmiş insanların ellerinden tutmak ve onlara yaşam enerjisini vermek gerekiyor. Bizlerde imkanlarımız dahilinde bu tür ailelere yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 22:05:32
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 17:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?