1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakam’dan yardım eli

Midyat ilçesi'nde ikamet eden Aslan ailesinin 3 özürlü çocuğuna Kaymakamı Mustafa Yılmaz gereken yardımı yapacağını açıkladı.

Makamında baba Ahmet Aslan’ı kabul eden Kaymakam Yılmaz, özürlü çocuklar hakkında bilgi aldı ve gereken yardımları yapacağını belirterek, en kısa zamanda aileyi evinde ziyaret edeceğini ve çocuklarla bire bir görüşeceğini açıkladı.

Yılmaz, baba Aslan’a bir okulda hizmetli çalışması için iş teklifinde bulunduğunu, ancak Aslan’ın yaz aylarında mevsimlik işçi çalıştırmaya götürdüğü için iş teklifini kabul etmediğini söyledi.

Yılmaz, şunları söyledi: "Geçen ay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aslan ailesine 50 YTL yardım yapılmış. Bu ay da 75 YTL yardım yaptık. Gıda yardımları da vereceğiz. Bir çocuğu emekli sandığından maaş alıyordu diğer iki özürlü çocuğuna da emekli sandığından maaş bağlanması içinde gerekli çalışmaları başlattık.

Daha önce aile ikametgah adreslerini değiştirdikleri için tahkikat sırasında evleri tespit edilememiş ve yeşil kartları iptal edilmişti en kısa zamanda bütün aile fertlerine yeşil kart vereceğiz. Bu çocuklar okuduğu için şartlı nakit transferi yardımını da alıyorlar."

Aslan ailesinin 5 çocuktan 3’ü halk arasında "cam kırığı" olarak bilinen kemik erimesi (osteoporoz) hastası.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 12:20:17
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 22:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?