19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Midyat İlçesinde 2000 Aileye Kömür Yardımı

    Midyat ilçesinde yardıma muhtaç  2000 bin  aileye yapılacak kömür yardımının dağıtılmasına başlandı.
 
    Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Midyat Merkez ve Beldelerde daha önce tespit edilen ihtiyaç sahibi 2000 aileye yarımşar ton kömür dağıtılacağı bildirildi.
 
    Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Memuru Orhan Günel gözetiminde dağıtılan  kömürü almaya gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, “kışın yakacak sorunlarının olduğunu ancak bizlere verilen kömür sayesinde yakacak sorunumuz bir nebze olsun gideriliyor.
 
    İhtiyaç sahibi Nayıf Bilgiç,”Bizim gibi maddi durumu düşük olan insanlara yapılan bu tür yardımlar sayesinde  biraz olsun hayata daha ümitli bakabiliyoruz. Odunların pahalı  olmasından dolayı bütçemize uygun odunları alıyorduk ancak bu odunlar yetersiz kalıyordu” dedi.
 
    Ağır kış şartlarında  bazı günler sobayı hiç yakmayarak geçirdiğini söyleyen ihtiyaç sahibi Nayif Bilgiç “Devletimiz tarafından biz ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen kömür sayesinde artık sobalarımızın bacası biraz daha tütecek” dedi.
 
    Evli ve dört çocuk annesi Zekiye Işık, “Yapılan bu tür yardımlardan ötürü mutlu oldukları ifade ederek, fakir olmak belki kaderimiz değil ancak çalışacak kimsemiz yok, bu yardımlar da olmasaydı  kışımızı nasıl yakacaksız geçireceğimizi bilemiyorduk” şeklinde konuştu.
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 09:44:31
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 08:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?