17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Midyat'ta okullar bakıma alındı

Yeni eğitim-öğretim yılının açılışı için geri sayıma başlarken Midyat ilçesinde yeni öğretim yılına hazırlıklar ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Uzun zamandır tadilat görmeyen okullar adeta şantiye alanına çevrilmiş durumda.

 

Midyat merkez ve bazı köylerde ki okullarda bakım, onarım ve tadilat işleri devam ederken yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor.

 

Midyat merkezde Fatih İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Fahrettin Önen İlköğretim Okulu ile Öğretmen Evinin çatı onarımları, binaların boya, badana işleri ve kırılan kapıların değiştirilmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

Midyat İlçesine bağlı Ziyaret Köyünde bulunan okulun çöken 200 metre karelik çatısı yıkılarak yerine yenisinin yapılması, kırılan sınıf kapılarının değiştirilmesi ve boya badana çalışmaları sürüyor.

 

Budaklı Köyünde bulunan okulun ikili eğitime geçilmesi ve okulun ikinci kademesinin açılması onayı çıkarken, okulun ihate  duvarı, sıhhi tesisat, elektrik tamiratı, çatının onarılması ve boya, badana çalışması sürüyor.

 

Bu arada Midyat Merkez, belde ve köylerinde bulunan okullarda boya ve badana yapılacağı bildirildi.

 

Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan yapılan çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Gönül isterdi ki çocuklarımız daha iyi ortamlarda eğitim görsün  ancak devletimizin imkanları kısıtlıdır. Ekonomik durumu iyi olanlara büyük sorumluluk düşüyor. Midyatlı hayırsever işadamlarını eğitime katkı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Çok zor şartlarda bakım ve onarımı yapılan bu okulların korunması gerektiğini belirten, Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan, “Öğretmenler, öğrenciler ve toplum olarak bu okulların korunması için herkese büyük sorumluluk düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa bu sıkıntılar aşılır” diye konuştu.

 

Kaymakam Turhan, “Uzun zamandır tadilat görmeyen okullarımız var. Bunların içinde Atatürk İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, Fahrettin Önen İlköğretim, Öğretmen Evi, Budaklı Köyü  İlköğretim Okulu ile Ziyaret  Köyü okullarında çatı onarımları, boya, badana işleri,  kırılan sınıf kapılarının değiştirilmesi çalışmaları devam ediyor.

 

Her sene kış aylarında Fatih İlköğretim Okulunun sular altında kalmasına da değinen ilçe Kaymakamı Ahmet Turhan, “Cumhuriyet Mahallesinden gelen su okul bahçesinin kanalıyla Gölcük Mahallesine akıyor. Okulun içinden geçen bütün kanallar çok küçük ve kapanmış durumda. Selden dolayı okulun duvarları, kapıları ve boyası bundan çok zarar görüyor diyen Kaymakam Turhan, taşkın sularını önlemek için DSİ’ye proje hazırlattıklarını Midyat Belediyesinin kamulaştırma yapması halinde kendilerinin de taşkın suları önlemek için su kanalları açacaklarını ifade ederek, bu sorunun giderilmesini istiyorsak DSİ’nin hazırlamış olduğu uzun vadeli projeyi beklememiz lazım. Kısa vadeli çözüm istiyorsak ana yolun yarılarak büzlerin genişletilmesi lazım” diye konuştu. 

 

Öte yandan Kayabaşı Köyünde devam eden 2 derslikli bir okul ve lojman inşaatının da devam ettiğini söyleyen Kaymakam Turhan, “Bizim için bu okul ayrı bir önem taşıyor. Çünkü İzmir’de oturan emekli bir öğretmen Kayabaşı köyünde okulun bulunmadığını gazeteden öğrenince emeklilik ikramiyesinin 10 milyarını gönderdi. Bizde birkaç hayırsever vatandaşımızı daha bularak okulumuzun inşaatına başladık.  Geriye kalan masrafları da Köylere Hizmet Götürme Birliğinden karşıladıklarını söyledi.

 

Kaymakam Ahmet Turhan Öğretmen Evindeki çalışmalara da değinerek, “Midyat’a yakışmayan  bir öğretmen evimiz var. Hem kapasite olarak hem de nitelik olarak çok küçük bir yer. İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen öğretmen evinin de tadilatına başladık. Daha önce 500 metre karelik hazineye ait olan bir arazinin tahsisi yapılmıştı. Tadilatı yapınca bu arsayı da öğretmen evine dahil ettik” dedi. 

Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 18:14:35
Güncelleme :2 Eylül 2004 Perşembe 18:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyma doğan IP: 88.247.65.xxx Tarih : 29.08.2008 15:51:46

ben de bu yapılan okullardan biri olan fatih ilk ö okulunda okuyorum vede okulumun halinden hiç memnun değildim ama yeni hali süper meb be çok çok çok çok teşekür edeim bir de şirin avcı ya ayrıca teşekkür ederim