18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Midyat'ta Zafer Haftası renkli görüntülere sahne oldu

30 Ağustos Zafer Bayramının  82 nci yıl dönümü Midyat’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Sabah saat 08:30’da Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra tüm katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kutlama tören alanında devam etti. 

 

Törene Midyat Kaymakamı Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Bilkay, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, daire amirleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Bilkay’ın halkın bayramını kutlamasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşından sonra Garnizon komutanının günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sürdü.

 

Garnizon komutanı adına konuşmayı Tnk. Tğm. Murat Gül yaptı. Konuşmada, “Bugün kutlamakta olduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece düşmanı mağlup edip denize dökmenin sevinci olarak değerlendirilmemeli aynı zamanda Türk ulusunun birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya ispatı ve dünya üzerinde sömürge haline gelmiş diğer devletlerin de umut ışığı olarak değerlendirilmektedir.

 

Midyat’tan Hakkari’den İstanbul’dan, Karadeniz’den, Akdeniz’den herkes tek bir vücut olmuş Büyük Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk zeka dolu taktikleriyle başarıdan başarıya koşup meydan okudu. İşte bu birlik ve beraberliğin meyvesini bundan tam 82 nci yıl önce bundan aldık.” Diye konuştu.

 

Tören, 26 Ağustos sabahı başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Yunan askeri kuvvetlerinin tamamının yok edilmesiyle kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin ve yurdun düşman işgalinden kurtulmasının temsili gösterisi yapıldı.

Daha sonra Tnk. Ütğm. Erkan Anıl tarafından Kaymakamımız Ahmet Turhan’a Türk Bayrağı hediye edildi.

 

Tören resmi geçidin ardından sona erdi. Daha sonra garnizon gazinosunda kokteyl verildi.

Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 18:38:17
Güncelleme :2 Eylül 2004 Perşembe 18:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?