28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Minibüsçülere “Nezaket ve Davranış” uyarısı

Midyat Belediyesi, şehir içindeki hatta çalışan minibüsçülerle bir araya geldi.  Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Ruhsat Bürosu Amiri Şehmus Gümüş, 13 Nolu Şehriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Abdulvahap Sadık ile 15 minibüs sahibi katıldı.

Vatandaşların minibüsçüler hakkında Belediyeye yaptıkları şikâyetlerin konuşulup tartışıldığı toplantıda alınması gereken tedbirler karara bağlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal; Alınan kararları ihlal eden ve yolculara hakaretlerde bulunan ya da küçük düşürücü davranışlarda bulunan araçların çeşitli şekillerde cezalandırılacağını belirtti, Vatandaşların, saygısız davranan minibüs şoförlerini, 4622980 numaralı telefona bildirerek şikâyetçi olmalarını ve durumu kendilerine bildirmelerini istedi.

Baysal, alınan kararları şu şekilde açıkladı: “Yolculara karşı hal ve hareketlerde saygılı davranılması, münasip süreden fazla kalkış ve ara duraklarda beklememek, seyahat esnasında sarhoş ve alkollü olanlara dikkat etmek, yolculara karşı küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketlerde bulunmamak, sululuk ve laubalilikten uzak durulması.”

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 22:56:10
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?