1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Öğretmen-öğrenci elele

Mardin'in Midyat İlçesi'nde idareci, öğretmen ve hizmetliler, görev yaptıkları Kocatepe İlköğretim Okulu'nu onararak, yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmek için gönüllü olarak çalışıyor. Okulun ihale yoluyla onarılmasına rağmen, tadilatlara ek olarak idareci, öğretmen ve hizmetlilerden oluşan okul görevlileri de yardıma katıldı.

Ek derslik inşaatı için Midyat Belediyesi'nin ve Kaymakamlığın verdiği katori (Midyat taşı) taşıyla çalışmalara başlandı. Okul Müdürü Hasan Gün ve diğer görevliler, inşaatını üstlendikleri dersliği yeni öğretim yılına yetiştirmek için çabalıyor. Okula yapılan ek derslikle beraber sıva, sıra, masa gibi ihtiyaçları da gideren ve çevre düzenlenmesine katkıda bulunan görevliler, elektrik tesisatlarına kadar her şeyi gözden geçiriyor. Bütün öğretmenler, görev yaptıkları okulu yeni öğretim yılına hazırlamak için adeta birer gönüllü işçiler gibi çalışıyor.

Müdür ve öğretmenlerin yaz tatilini tadilat yapmakla geçirmesi, vatandaşların takdirini topladı. Okul müdürü Hasan Gün, fedakarca çalışan öğretmenlerle birlikte okulu yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "24 derslikli, 640 öğrencinin eğitim gördüğü okula hizmet vermek için çabalıyoruz. Öğretmen, her yerde öğretmendir. Öğretmenlerimize, bizi kırmayıp çalışmalara katıldıkları için çok teşekkür ederim. Diğer okulların da aynı şekilde sorunsuz olarak yeni eğitim-öğretime başlaması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 12:21:14
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 12:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?