23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Öğretmenden anlamlı yardım

Midyat İlçesi'ne asker öğretmen olarak atanan Erçin Bayırlı kendi öğrencileri için topladığı yardımların artanını diğer çevre köylerdeki öğrencilere ve ailelere dağıtıyor.

Midyat’ın İkizdere Köyü'nde öğretmenlik yapan Bayırlı, sınıf arkadaşlarıyla mesajlaşma sonucunda köydeki öğrenciler için yardım kampanyası başlatmış kısa bir sürede köy adeta yardım toplama merkezine dönüştü.

Bayırlı, okulun ve öğrencilerin giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını giderdikten sonra şimdi de artan ve tekrar gönderilen giyim ve kırtasiye malzemelerini diğer çevre köylerdeki okullarda eğitim gören çocuklara maddi durumu düşük ailelere dağıtıyor.

İlk olarak kendi okulundaki öğrenciler için başlatmış olduğu yardım kampanyasının arkadaşları tarafından destek bulması sonucunda yardımların kolilerle geldiğini belirten öğretmen Bayırlı, okulumdaki öğrencilerin bütün giyim ve kırtasiye malzemelerini giderdikten sonra diğer çevre okullardaki öğrencilere de bu malzemelerden gönderdim ve bazı giyim malzemelerini de maddi durumu düşük ailelere dağıttık. Yardımlar geldikçe bunları dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.
Mehmet Halis İş/ KentHaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:49:12
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 15:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?