1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Okul mu, hapishane mi?

Kız Meslek Lisesinde eğitim gören kız öğrenciler okulun çevresine dadanan erkekler yüzünden dışarı çakamadıklarını söylediler.

Midyat Kız Meslek Lisesi okuyan ve Çağdaş Yaşam Kız Öğrenci Yurdunda yatılı kalan öğrenciler yaşadıkları bu olumsuz olayların son bulması için çözüm bekliyorlar. 108 kız öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki bütün öğrenciler korkuyla ve endişe içinde eğitim görüyorlar.

Geçtiğimiz hafta sonu Midyat M Tipi Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğündeki tutuklu ve hükümlüler için oynadıkları tiyatro oyunuyla büyük beğeni toplayan kız öğrencileri tebrik etmek için okulu ziyaret ettiğimizde öğrencilerin yaşadıkları sorunlar tüylerimizi ürpertti. Sıkıntılar içinde yüzdüklerini belirten öğrenciler dertlerine derman aradıklarını söylediler.

Derslerden ve öğretmenlerden memnun olduklarını belirten öğrenciler serbest zamanlarında okulun çok değerli bahçesini kullanamadıklarını, çarşıya çıkamadıklarını bütün günlerini dört duvar arasında geçirdiklerini ifade ettiler.

Geçen yıl okulun bitişiğinde yapılan aile parkının gençler tarafından amacı dışında kullanıldığını, banklarda oturan gençlerin kendilerine sürekli laflar attığını, rahatsız ettiğini ve bu yüzden dışarı çıkamadıklarını ve sürekli dört duvar içinde olduklarını açıkladılar.

Öğrenci E. B. “Bu kişiler telefon numaralarını kâğıtların üzerine yazıp çocuklarla birlikte okula gönderiyorlar. Çarşıya çıktığımızda bizleri takip ediyorlar. Onların korkusundan artık dışarı çıkamıyoruz. Akşamları da okulumuzun camına küçük taşlar atıyorlar” dedi.

Öğrenciler, parkta oturan gençler yanı sıra gece geç saatlere kadar tinerci ve içki şişeleriyle gelenlerin korkusundan saat 17.00’de okula girdiklerini ve bütün kapıları kilitlediklerini söylediler.

Öğrenci F. E. “Parka gelip oturan gençler sabahtan akşama kadar bize bakıyorlar her hareketimizi izliyorlar, gözleri sürekli üzerimizde ve biz bundan çok rahatsız oluyoruz. Bu şekilde çok tedirgin oluyoruz. Beden eğitimi dersini erkekler laf atar endişesiyle içeride işliyoruz” dedi.

Öğrenci E. B. “Yaptığımız güzel çalışmalar var ancak bu durum benim bütün öğrenci arkadaşlarımın moralini bozmuş durumda. Böyle giderse bazı arkadaşlarımızın okulu bırakacağı veya okuldan ayrılıp başka bir okula gideceklerini söylüyorlar.”

Öğrenci H. Ö. “Öğrenciler teneffüse çıkamıyorlar, çıktıklarında ise çömelip duvar diplerinde oturuyorlar kimsenin onları görmemesi için. Boş zamanlarımızda okulun avlusunu çıkıp arkadaşlarımızla oyun oynamak istiyoruz. Ama bunu yapamıyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor.

Bu kişilerin çevre güvenliğini tehlikeye soktuklarını belirten öğrenciler, gündüz vakti bile parkta oturamadıklarını söylediler.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 22:29:24
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 20:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?