1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Örnek hayat mücadelesi

Bugüne kadar çok sayıda genç kızın meslek öğrenmesinde ön ayak olan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bir genç kızı daha meslek sahibi yaptı ve şimdi bu kız para kazanıyor ve kardeşlerini okutuyor.

Kirada oturan ve geçimlerini evde besledikleri ineğin sütünü satarak sağlayan Remziye Acar (23) Çatom’da biçki-dikiş Nakış eğitimini aldıktan sonra kendisine taksitle bir makine aldı ve şimdi kazandığı parayla hem kardeşlerini okutuyor hem de ailenin geçimini sağlıyor.

Kursu başarıyla bitiren Remziye taksitle aldığı dikiş makinesiyle çalışmaya başladı ancak makinenin taksitlerini vermede sıkıntı çeken Acar’ın yardımına Kaymakam Mustafa Yılmaz koştu.

Bundan yıllar önce anne ve babasının hayatlarını kaybetmesiyle evin tüm yükünü sırtına alan Acar ailesinin en büyük kızı Remziye Acar yıllarca evde besledikleri ineğin sütünü satıp geçimlerini sağlıyordu ama şimdi ise öğrendiği meslek sayesinde çalışıp para kazanıyor ve 3 kardeşini de okutuyor.

Remziye Acar, “Şu anda bir kardeşim Malatya üniversitesi'nde Matematik öğretmenliği bölümünü okuyor diğer ikisi de ilköğretime gidiyor bunları okutmam için benim çalışmam gerekiyordu.”

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz bu genç kızın hayat mücadelesinden çok etkilenerek destek oldu ve makine taksitlerini ödedi.

Kaymakam Yılmaz, “kızımızın bu durumunu görünce çok etkilendim. Küçük yaşlarda anne ve babasını kaybetmiş. Birilerinin bunların elinden tutması gerekiyordu ama ihmal edilmişler. Geç te olsa biz bunların elinden tutacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. makine taksitlerini ödeyeceğiz ve okuyan kardeşlerine de destek olacağız” dedi.

Remziye Acar ise, “anne ve babamızı kaybettiğimiz zaman hayattan hiç bir zaman umudumuzu kesmedik ve ineğimizin sütünü satarak hayata tutunmaya çalıştık. Ama kardeşlerimin okuması için eve ek bir gelirin gelmesi gerekiyordu. Bunun için meslek öğrendim ve çalışmaya başladım diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Çatom Merkezine kaydımı yaptırdım ve biçki-dikiş nakış eğitimlerini almaya başladım. Kursu bitirdikten sonra çok geçmeden de taksitle kendime bir makine aldım ve çalışmaya başladım ancak kazandığım parayla taksitleri ödemem, kardeşlerimi okutmam ve ailenin ihtiyaçlarını karşılamam çok zordu. Kaymakam Mustafa Yılmaz Bey imdadımıza koştu ve makinenin taksitlerini ödeyerek bizlere yardımcı oldu. Kaymakam Beye tüm kardeşlerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mehmet Halis İ/ Kenthaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 20:41:06
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 14:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?