19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Özürlü çocuklara yardım eli

Midyat'ta yaşayan 5 çocuklu Aslan ailesini, 3 özürlü çocuğuna Kaymakam Mustafa Yılmaz sahip çıktı.

Halk arasında "cam kırığı" olarak bilinen kemik erimesi (osteoporoz) hastası olan çocukları, Kaymakam Mustafa Yılmaz ve Özel Kalem Müdürü M. İsa Kurnaz evinde ziyaret etti.

Beraberinde getirdiği hediye paketleri, kırtasiye malzemelerini çocuklara verdi. Aileye de gıda yardımı ve 100 YTL’lik bir çek verdi.

Daha önceden tatbikat sırasında evleri tespit edilemediği için iptal edilen yeşil kartları ise Kaymakam Mustafa Yılmaz beraberinde getirerek evinde baba Aslan’a teslim etti.

Kaymakam Mustafa Yılmaz özürlü çocuklarla konuştu sohbetti ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Bunun üzerine 19 yaşındaki Emine, Kaymakamın kendilerine bir bilgisayar vermesini istedi. Bunun üzerine Kaymakam Mustafa Yılmaz özürlü çocuğu kırmayarak en geç bir ay içinde aileyi tekrar ziyaret edeceğini ve yanında bilgisayarla geleceğini çocuğa müjdeledi.

Bu sevinçli ve müjdeli haberi alan çocuklar kaymakam Yılmaz’a teşekkür ettiler.
Kaymakam Yılmaz, çocukların gün içinde ne yaptıklarını sorması üzerine televizyon izlediklerini, Türkçe konuşmayı ve yazmayı televizyondan öğrendiklerini söyleyen çocuklar Kaymakam Yılmaz’ı şaşırttılar.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “ailenin iptal edilen yeşil kartlarını tekrar çıkarttık. Beraberimizde gıda yardımında bulunduk bu yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Ahmet Aslan, Kaymakam Yılmaz’a teşekkür ederek, şunları söyledi: "Sönen ve tükenen umutlarımızı yeniden yeşertti. Hem biz hem de çocuklarımız sevindi. Kendisine nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyorum.”

Kutbettin (21), Emine (19) ve Ramazan (11) adlı özürlü üç kardeş, doğrulamıyor, kalkamıyor ve günün tamamını bir odada yatarak geçiriyor. Ailesini, araç lastik tamirhanesinde çalışarak aylık 150 YTL ile geçindirmeye çalışan baba Ahmet Aslan, eşi Hafize (37) ve kızı Emel'in (16) de yardımıyla evin temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 15:14:15
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 01:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?