23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Pakistan'a gıda yardımı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, Anadolu Lisesi Barış Ocağı İzcilik Ünitesi öğretmen ve öğrencileri, kardeş ülke Pakistan'a kuru gıda yardımında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı izcileri tarafından doğal afetlerde yapılan çalışmaları desteklemek ve organizasyonda yer almak için Midyat Anadolu Lisesi Barış Ocağı İzcilik Ünitesi öğrencileri, 2.5 ton kuru gıda topladı. Okul İzcilik Ünitesi öğretmenlerinden Zeynettin Demirel ve Hasan Çelik ile birlikte 24 izci öğrencinin katıldığı organizasyon çerçevesinde toplanan kuru gıdalar, törenle Ankara'daki Kızılay Merkezi'ne, oradan da Kızılay kanalıyla Kurban Bayramı öncesi kardeş ülke Pakistan'a gönderilecek. Midyat Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Günay, bu çalışmanın herkese örnek olmasını dileyerek, "Dostluk ve barış adına bu kampanyayı anlamlı buluyorum. Kurtuluş Savaşı'nda bizlere yardım etmiş olan bir ülkeye vefa borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür yardımların herkese örnek olmasını bekliyorum" dedi.

Toplanan gıda malzemelerinin, Mardin il merkezinde sınıflandırılarak, Ankara'daki Gazi İzci Evi'ne gönderileceği belirtildi. Gazi İzci Evi'nde toplanan gıdalar ise, törenle Kızılay Başkanlığı'na teslim edilerek, Kurban Bayramı öncesi Pakistan'daki afet bölgelerine ulaştırılacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?