1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sevgililer 14 Şubat'ta çiçekçilere koştu

14 Şubat Sevgililer gününü tüm dünyada olduğu gibi Midyat'ta da çeşitli etkinlikler kutlandı. İlçede yayın yapan yerel radyo Star fm gün boyu bugünle ilgili programlar yaptı.

Sabahın erken saatlerinde çiçekçilere uğrayan halkta 'çiçekler tükenmeden almayım' telaşı hâkimdi. Çiçekçilerde hareketlilik durum böyle devam ederken Midyat’ın dillere destan telkari işlemeciliği gümüş sanatına ise bu sevgililer gününde ilgi oldukça az olmuştu.

Rağbet her zamanki gibi sevginin ifadesi olan kırmızı güllerde yoğunlaşmıştı. Emre Çiçekçilik sahibi Tuğbey Sağlam ise, “Midyat birçok alanda ilerlemiş durumda ama bu tür özel günlere halkın ilgisi yok denecek az" diyerek dert yakındı.

Midyat’ta gün boyu yaklaşık 600 gül sattığını, bu rakamın aslında çok düşük olduğunu 70 bin nüfuslu bir ilçede bugün en az 5 bin gül satması gerektiğini ifade eden Sağlam, şunları söyledi: "Sevgililer gününü bir yana bırakırsak 25 bin nüfuslu Şırnak’ta bile sevgililer günü dışında haftada 1000 gül ve 1000 karanfil satılıyor. 70 bin nüfuslu Midyat’ta ise durum daha çok farklı biz 4 çiçekçiyiz ve Şırnak’ın sattığı bu rakam bizim bir yılımıza bedel! Çiçek tüketme alışkanlığımız yok bunu kazanmamız lazım. Sonuçta paranızı çöpe atmıyorsunuz gül alıp bir gönül alıyorsunuz:"

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 23:46:03
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 12:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?