19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sosyal Riski Azaltma Projesi

Midyat Kaymakamlığı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi’ne başvuran geçici hak sahiplerinin evlerine gidilerek tahkikat çalışmalarına başlandı. Oluşturulan iki ekiple 5870 geçici hak sahibi aile tek tek ziyaret edilecek ve durum tespitleri çalışması yapılacak.

Sosyal Riski Azaltma Projesi, yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan, okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelerin, ya da düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan anne adaylarına yardım alabilmeleri için düzenli bir sosyal yardım sistemin oluşturulabilmesi için geliştirilen bir proje.

Kaymakam Mustafa Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ailelerin eğitim ve sağlık yardımı alabilmeleri için ekiplerimiz dolaşıyor. Başvuruda bulanan bazı ailelerin fakir olmadığı görüyoruz ve onlarınkini iptal ediyoruz” dedi. Kaymakam Yılmaz şöyle konuştu:

“Şartlı Nakit Transferi, temel sağlık ve eğitim hizmetlerine tam olarak erişmelerini teşvik etmek için nüfusun en yoksul yüzde 6’lık kesimini hedef alan temel bir sosyal güvenlik çalışmasıdır. Ama maalesef maddi durumu iyi olan vatandaşların da başvurması üzerine böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu” ifade etti.

Mahalle Muhtarı, Cami İmamı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Memuru, Sağlık Memuru ve bir öğretmenle birlikte Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne başvuruda bulanan ailelerin evlerine gidilerek yerinde inceleme yapılarak maddi durumunun kötü olup olmadığı araştırılıyor.

Yanlarında bulunan formu dolduran ekip ailelerin genel durumlarını inceliyor.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 18:33:15
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 16:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?