1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sultan'ın büyük dramı

Midyat'ta geçimini bakkaliye dükkanını işleterek sağlayan Muhittin Ekinci’nin (33) kaderi ona rahat nefes aldırmıyor. Evli ve 6 çocuk babası olan Ekinci’nin 13 yaşında olan en büyük kızı Sultan Ekinci doğarken sağır ve dilsiz olarak dünyaya gelmiş.

Aradan 13 yıl geçtikten sonra kısa bir süre önce kızlarında görme kaybının da meydana geldiğini fark ekinci ailesi soluğu Batman Özel Şifa hastanesinde aldı. Burada aldıkları cevap adeta onların dünyasını yıktı.

Sultan’a doktorlar (Retinal Dekolman) hastalığı teşhisini koyarak en geç 10 gün içinde körpecik Sultan’ın gözende ameliyat yapılması gerektiği aksi halde sağ gözünü kaybedeceği uyarısını aldılar.

Ayrıca yeni doğan bebekleri Bilal’ın da sağlığı yerinde değil ve onun da tedavi edilmesi gerekiyor. Fıtık olan Bilal’ın testis’i de karın bölgesinde ve onunda ameliyat yapılması gerekiyor.

Hiçbir sağlık güvenceleri olmayan Ekinci ailesi devletin kendilerini hasta olan iki çocuğuna Yeşil Kart vermesini istediklerini belirttiler.

Baba Muhittin Ekinci, şunları söyledi: “Kızım sağır ve dilsiz paramız olmadığı için işitme cihazını alamadık. Yüzde 54 özürlü raporu var ve şimdide kör olma durumuyla karşı karşıya ne yapacağımızı bilemiyoruz. Maddi durumumuz çok kötü ve hiçbir sağlık güvencemiz yok. Bu yüzden çocuklarımın tedavisini yapamıyorum. Doktorların bize verdiği sürede azalıyor.

Elimiz kolumuz bağlı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sultan gözümüzün önünde kör olacak Bilal ise yaşamını yitirecek. Bir haftaya kadar kızımı hastaneye yatırmasam tek yaşam kaynağı olan gözlerini de kaybedecek. Sağır ve dilsiz olan kızımın gözlerini kaybetmesini istemiyorum.” 

Anne Emine Ekinci ise, dramlarını şöyle dile getirdi: “Kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz. Sadece hasta olan kızım ve oğluma yeşil kart verilsin onları tedavi edelim yoksa birisi gözlerini diğeri ise hayatına kaybedebilir. Devletimizin şefkatine her zamankinden çok ihtiyacımız var. Kızım sağır ve dilsizde ama kendi ihtiyaçlarını o karşılıyordu, gözlerini kaybederse nasıl yapacağız. Dili yok ve kulakları sağır. Ne olursun bize yardım edin.”

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 00:41:40
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 17:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?